• Nowy
spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych

op. 250 ml VELVET SPRAY CHOCOLATE DESSERT V35 FOOD COLOURS - zamsz spożywczy w sprayu - brązowy

FOODCOLOURS348

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).

74,64 zł
Brutto

29,86 zł / 100 ml

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie tłuszczu kakaowego i nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).

Sposób użycia: 

  • zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,

  • energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),

  • równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,

  • po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,

  • wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,

  • w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.

Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: tlenek żelaza (E172), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.

Zastosowanie:

  • do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,

  • do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,

  • do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS348
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
V35
NAZWA HANDLOWA
VELVET SPRAY CHOCOLATE DESSERT
OPAKOWANIE
METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
POJEMNOŚĆ
250 ml
RODZAJ
BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
KOLOR
BRĄZOWY
FORMA
SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
VELVET SPRAY PROFESSIONAL
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com