- Nowy

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie tłuszczu kakaowego i nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 40℃ przez około 10-15 minut,
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 40℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), tłuszcz kakaowy, barwniki: węglan wapnia (E170), koszenila (E120), emulgator: lecytyna sojowa (E322), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: według uznania, do uzyskania zamierzonego efektu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 3097 kJ / 740 kcal |
Tłuszcz | 69.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 38.2 g |
Węglowodany | 24.8 g |
w tym cukry | 24.6 g |
Białko | 2.7 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: MONIN37
Marka: MONIN
Wyjątkowy aromat, subtelny smak i delikatna różowa barwa. To właśnie romantyczny syrop różany, z którym pysznie wyrazisz piękne uczucia! Elegancki dodatek do klasycznych herbat i białego wina, także tego z bąbelkami! Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej Kawiarni! Sprawdź jakie daje możliwości!
Indeks: THERMOHAUSER10
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: MONIN145
Marka: MONIN
Indeks: CHOCOVIC08
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu. Zapewnia aksamitny efekt wykończenia na powierzchni wyrobów cukierniczych. Barwnik na bazie tłuszczu kakaowego. Nie zawiera bieli tytanowej (E171).