- Nowy

Biały barwnik spożywczy w sprayu o aksamitnej strukturze zamszu - do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych. Zamszowy barwnik do dekoracji powierzchni tortów i monoporcji - idealny do nowoczesnych deserów musowych.
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie tłuszczu kakaowego i nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 40℃ przez około 10-15 minut,
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 40℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), tłuszcz kakaowy, barwnik: węglan wapnia (E170), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.
Ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, czekolady,
do dekoracji tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2704 kJ / 646 kcal |
Tłuszcz | 71.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 42.5 g |
Węglowodany | 0.2 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: BARIMA519
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: PAPILART57
Marka: PAPILART
Indeks: PAPILART139
Marka: PAPILART
Indeks: DANTOM08
Marka: DANTOM
Wytrzymałe i antypoślizgowe rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.
Biały barwnik spożywczy w sprayu o aksamitnej strukturze zamszu - do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych. Zamszowy barwnik do dekoracji powierzchni tortów i monoporcji - idealny do nowoczesnych deserów musowych.