Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
COLORVEL - to seria barwników o strukturze zamszu (na bazie masła kakaowego) umieszczonych w pojemnikach pod ciśnieniem. Pozwalają na precyzyjne pokrywanie strukturalnymi kolorami powierzchni wyrobów cukierniczych. Zamsze spożywcze w sprayu doskonale sprawdzą się podczas dekorowania zmrożonych powierzchni tortów, musów oraz półproduktów. Forma barwników pozwala na precyzyjne pokrywanie dekorowanych wyrobów równomierną warstwą koloru. Ponadto barwniki są proste w użyciu, należy jedynie pamiętać o ich dokładnym wstrząśnięciu przed nałożeniem oraz spryskiwaniu powierzchni z odpowiedniej odległości (minimum 20-25 cm). Barwniki są całkowicie bezpieczne do spożycia - należy jednak przestrzegać wytycznych co do ich dozowania.
Składniki: masło kakaowe, barwniki: czerwień allura (E129), koszenila (E120), gaz nośny: butan (E943a), izobutan (E943b), propan (E944); może zawierać śladowe ilości mleka, soi i siarczynów; barwniki zastosowane w produkcie mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Zastosowanie: produkt przeznaczony do dekorowania zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych.
Sposób użycia:
przed przystąpieniem do dekorowania produkt (tort, mus, dekoracje) należy dokładnie schłodzić
zamsz przed użyciem powinien być przez co najmniej 2 godziny przechowywany w temperaturze pokojowej
przed użyciem butelkę z barwnikiem należy dobrze wstrząsnąć
rozprowadzić jednolitą warstwę produktu na dekorowaną powierzchnię
barwnik rozprowadzać z odległości minimum 20-25 cm od dekorowanej powierzchni
po każdym użyciu wyczyścić (ciepłą wodą) końcówkę sprayu
barwników w sprayu należy używać tylko w dobrze wentylowanych pomieszczeniach
nie rozpylać w pobliżu otwartego ognia - pojemnik pod ciśnieniem
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła oraz innych źródeł ciepła. (butelka pod ciśnieniem - maksymalna temperatura przechowywania i użycia to 50°C).
Środki ostrożności:
nie wdychać bezpośrednio oparów
unikać kontaktu z oczami
nie użytkować w nadmiernych ilościach
nie palić nawet po zużyciu
przechowywać z dala od dzieci
pojemnik można wyrzucić jedynie w przypadku gdy jest całkowicie pusty
w pomieszczeniu niewystarczająco wentylowanym możliwe jest powstanie mieszanin wybuchowych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU
Wartość energetyczna
3278/783 kJ/kcal
Tłuszcz
87.0 g
w tym kwasy tłuszczowe
53.0 g
Węglowodany
0.5 g
w tym cukry
0.0 g
Białko
0.7 g
Sól
0.85 g
Szczegóły produktu
MODECOR748
10 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
24764
NAZWA HANDLOWA
COLORVEL ROSSO
MASA NETTO
194 g
OPAKOWANIE
BUTELKA Z DOZOWNIKIEM (SPRAY)
POJEMNOŚĆ
250 ml
RODZAJ
BARWNIK SPOŻYWCZY W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
BARWA
STRUKTURALNA | ZAMSZ | WELUR | AKSAMIT
KOLOR
CZERWONY | STRUKTURA ZAMSZU
FORMA
SPRAY
PRZEZNACZENIE
DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI POWIERZCHNI WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
MAKSYMALNE 3,75 g/kg
APLIKACJE
DO STOSOWANIA NA POWIERZCHNIĘ WYROBÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU | Z DALA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych.
Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz.
Semisfera to forma silikonowa w kształcie półkuli o wymiarach śr. 30 mm x wys. 15 mm i pojemności 10 ml. Forma...
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Amorini 100, to zestaw do walentynkowych mini deserów w kształcie serca. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 63 mm x szer. 65 mm x wys. 39 mm i pojemności 100 ml. Zestaw pozwala na jednorazowe...
Amorini Origami 110, to zestaw do walentynkowych deserów w kształcie serca Origami. W zestawie znajduje się forma silikonowa oraz dwustronny wykrojnik. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 74 mm x szer. 83 mm x wys. 35 mm i pojemności 110 ml. Zestaw pozwala na...
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Seria strukturalnych barwników w sprayu o zmodyfikowanych składzie - nie zawierają dwutlenku tytanu. Intensywne kolory o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.