op. 100 szt. Papier waflowy 0.3 mm - DEC042 Saracino, na Cukieteria.pl
  • op. 100 szt. Papier waflowy 0.3 mm - DEC042 Saracino, na Cukieteria.pl
  • op. 100 szt. Papier waflowy 0.3 mm - DEC042 Saracino, na Cukieteria.pl
  • op. 100 szt. Papier waflowy 0.3 mm - DEC042 Saracino, na Cukieteria.pl

op. 100 szt. Papier waflowy 0.3 mm - DEC042 Saracino - do wydruków i dekoracji cukierniczych - Format A4

SARACINO16

Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji do tortów. Idealny do kwiatów, liści, motyli oraz innych delikatnych motywów dekoracyjnych. Przeznaczony również do wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.

117,00 zł
Brutto

1,17 zł / 1 szt.

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Papier waflowy do dekoracji cukierniczych i wydruków jadalnych!

Opłatek skrobiowy o delikatnej strukturze do tworzenia niepowtarzalnych dekoracji cukierniczych. Arkusze papieru waflowego wytwarzane są na bazie skrobi ziemniaczanej. Doskonale sprawdzają się do wydruków spożywczych oraz ręcznego wytwarzania dekoracji. Papier opłatkowy o grubości 0.3 mm przeznaczony jest przede wszystkim do przestrzennych dekoracji, takich jak kwiaty czy motyle. Łatwy do barwienia i wycinania stanowi doskonałą podstawę do dekoracji tortów i wypieków na różne okazje. Kwiaty z papieru waflowego sprawdzają się przede wszystkim do ozdabiania tortów weselnych i komunijnych. Opłatek skrobiowy jest cienki, elastyczny, a przy tym wystarczająco odporny na uszkodzenia. Dodatkowo arkusze mają neutralny smak i zapach, dzięki czemu nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów.

Jaki skład ma papier waflowy?

Składniki: skrobia ziemniaczana, woda, olej słonecznikowy wysokooleinowy; produkt bezglutenowy.

Cenne wskazówki dotyczące stosowania papieru waflowego:

Papier waflowy doskonale sprawdza się do wydruków jadalnych. Pozwala to na proste tworzenie bardzo efektownych dekoracji cukierniczych. Papier waflowy o grubości 0.3 mm jest bardzo delikatny, elastyczny i łatwy do wycinania. Charakteryzuje się bardzo delikatną, neutralną barwą o lekko kremowym odcieniu. Pozwala uzyskać barwy bardzo zbliżone do oryginalnych barw projektu wydruku. Dodatkową zaletą tworzenia wydruków na papierze opłatkowym jest ich uniwersalne zastosowanie. Można je stosować na każdy rodzaj tynku. Nadaje się do dekoracji powierzchni tortów obłożonych kremem śmietanowym i maślanym, a także ganache. Papier opłatkowy można łatwo przycinać na wybrany kształt oraz tworzyć z niego płaskie dekoracje. Papier waflowy ma neutralny smak, który doskonale komponuje się z różnymi połączeniami smakowymi i czyni go uniwersalnym w zastosowaniu, dodatkowo dekoracje nie wpływają na zmianę smaku gotowych wyrobów.

Dekoracje z papieru waflowego należy umieszczać na dekorowanej powierzchni nie wcześniej niż na dwie godziny przed podaniem, najlepiej dekoracje nakładać 30 minut przed podaniem, aby zminimalizować ryzyko rozpuszczenia dekoracji. Papier waflowy jest higroskopijny, dlatego tak istotny jest czas nakładania dekoracji oraz warunki przechowywania udekorowanych wyrobów. Zbyt długi kontakt opłatka z wilgotnymi masami może spowodować rozmięknięcie dekoracji. Wydruki spożywcze wykonywane na papierze waflowym w bardzo dobrym stopniu odwzorowują barwy i kontury umieszczone na grafice lub zdjęciu. Kolory na wydrukach mogą się nieco różnić od oryginalnych z uwagi na lekko kremową barwę papieru waflowego.

Nakładając wydruki jadalne na tort pokryty śmietaną najlepiej zabezpieczyć je przy użyciu neutralnego żelu. Pozwala to na zachowanie kolorów i zabezpiecza opłatek przed nadmiernym zawilgoceniem. Torty pokryte śmietaną zaleca się dekorować na około 2-3 godziny przed wydaniem tortu. Wydruki nakładane na krem maślany nie wymagają dodatkowego zabezpieczania.

Nie poleca się stosowania dekoracji z papieru waflowego do wypieków z galaretką, która może spowodować rozmięknięcie papieru a tym samym zniszczenie dekoracji lub wydruku. Możliwe jest dekorowanie wypieków pokrytych masą cukrową lub marcepanem, jednak konieczne jest użycie spoiwa, na przykład w postaci kleju cukrowego lub cienkiej warstwy żelatyny.

Zastosowanie papieru waflowego pozwala na efektowną, prostą i spersonalizowaną dekorację tortów i wypieków na każdą okazję. Podczas drukowania na papierze zaleca się używanie tylnej tacy drukarki, aby uniknąć ewentualnego zniszczenia papieru.

Jak przechowywać papier waflowy?

Papier waflowy w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Po otwarciu papier waflowy należy dokładnie zabezpieczyć przed działaniem wilgoci. W tym celu papier waflowy najlepiej dokładnie owinąć folią spożywczą i umieścić w zamykanym pojemniku. Jadalny papier wytwarzany na bazie skrobi ziemniaczanej to delikatny produkt, bardzo wrażliwy na działanie czynników zewnętrznych. Papier waflowy należy również zabezpieczyć przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. W celu zachowania właściwości papieru należy zwrócić szczególną uwagę na odpowiedni sposób przechowywania.

Zastosowanie papieru waflowego w cukiernictwie:

- do tworzenia spersonalizowanych dekoracji tortów,

- do dekoracji tortów weselnych i komunijnych,

- do dekoracji babeczek i muffinek,

- do kwiatów, liści, motyli oraz innych motywów dekoracyjnych,

- do wydruków jadalnych,

- do tworzenia własnych obrazów na arkuszu,

- do tworzenia dekoracji z użyciem markerów spożywczych.

Zalety stosowania papieru waflowego:

- możliwość tworzenia unikalnych dekoracji do tortów,

- niepowtarzalność tworzonych dekoracji,

- papier jest elastyczny i łatwy do wycinania,

- możliwość łatwego barwienia papieru,

- uniwersalność zastosowania,

- neutralny smak i zapach,

- neutralna barwa o lekko kremowym odcieniu,

- delikatna struktura idealna do lekkich dekoracji,

- możliwość tworzenia płaskich i przestrzennych dekoracji,

- dekoracje waflowe nie obciążają tortów i wypieków,

- możliwość tworzenia wydruków jadalnych,

- możliwość tworzenia dekoracji drukowanych.

Papier waflowy - charakterystyka i szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Papier waflowy
Numer katalogowy DEC042
Producent Saracino
Dystrybutor Sempre Group
Rodzaj jadalne arkusze papieru waflowego
Opakowanie folia ochronna
Ilość sztuk 100 arkuszy
Wymiary dł. 280 mm x szer. 180 mm
Format A4
Grubość 0.3 mm
Kształt prostokąt
Kolor lekko kremowy
Materiał opłatek skrobiowy
Przeznaczenie do dekoracji spożywczych
Zastosowanie dekoracje cukiernicze, wydruki jadalne

Jaka jest wartość odżywcza papieru waflowego?

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1543 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 2.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Węglowodany 87.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.10 g

Szczegóły produktu
SARACINO16
10 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SARACINO01

Marka: SARACINO

op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 53,50 zł

53,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO02

Marka: SARACINO

op. 5 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 234,50 zł

46,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR1122

Marka: MODECOR

1 szt. ARKUSZ PAPIERU WAFLOWEGO A4 13503 MODECOR papier waflowy 0.3 mm do wydruków spożywczych

favorite_border favorite

Papier waflowy, który pozwala na tworzenie wyjątkowych i spersonalizowanych dekoracji różnego rodzaju wypieków i tortów. Przeznaczony do wysokiej jakości wydruków spożywczych, które doskonale oddają barwy i kontury.

Cena 2,00 zł

2,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR712(2)

Marka: MODECOR

op. 10 g Dust Glitter Oro - 23614 Modecor - złoty brokat spożywczy - puder z pompką do dekorowania powierzchni wyrobów

favorite_border favorite

Dust Glitter to seria błyszczących barwników spożywczych w postaci lekkiego pudru, który daje efekt migotania i połysku. Przeznaczone są do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych oraz do ozdabiania napojów i drinków.

Cena 51,00 zł

510,00 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: FOODCOLOURS80(5)

Marka: FOOD COLOURS

5 g PUMP SPRAY SHIMMERING SILVER WS-P-1915 FOOD COLOURS srebrny pyłek do dekoracji cukierniczych

favorite_border favorite

Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.

Cena 19,50 zł

390,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS80(3)

Marka: FOOD COLOURS

5 g PUMP SPRAY SHIMMERING ORIGINAL GOLD WS-P-1875 FOOD COLOURS złoty pyłek do dekoracji cukierniczych

favorite_border favorite

Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.

Cena 22,00 zł

440,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRACTAL39

Marka: Fractal Colors

3.5 g CHAMPAGNE ROSE SUPEARL SHINE FRACTAL COLORS błyszczący pyłek barwiący do dekoracji - różowe złoto

favorite_border favorite

Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.

Cena 19,00 zł

542,86 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1261

Marka: MODECOR

250 ml STARDUST SPRAY GLITTER TRANSPARENTE ARGENTATO 23659 MODECOR srebrny brokat spożywczy w sprayu

favorite_border favorite

Błyszczący barwnik w postaci sprayu do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej czy marcepanu. Produkt na bazie alkoholu etylowego, nie zawiera w składzie bieli tytanowej (E171).

Cena 138,00 zł

55,20 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1310

Marka: MODECOR

op. 200 ml GELATINA SPRAY transparentny spray nabłyszczający 23239 Modecor

favorite_border favorite

Cukierniczy żel do dekoracji w wygodnej butelce ze spryskiwaczem. Pozwala w łatwy sposób zabezpieczyć powierzchnię świeżych owoców czy dekoracji. Transparentny spray do nabłyszczania powierzchni wyrobów cukierniczych. Neutralny żel dekoracyjny w sprayu.

Cena 35,30 zł

17,65 zł / 100 ml

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: THERMOHAUSER555

Marka: THERMOHAUSER

śr. 13 mm Tylka okrągła z dolnym rantem - 61460 Thermohauser - dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji z dolnym rantem wykonanych z łączonego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej. Okrągła tylka cukiernicza do formowania i dekoracji.

Cena 13,50 zł

13,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: DECORELIEF67

Marka: Deco Relief

op. 50 g BLANC IMMACULE CH635 DECO RELIEF rozpuszczalny w tłuszczu barwnik spożywczy w proszku - biały

favorite_border favorite

Gama rozpuszczalnych w tłuszczu barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w gęstych masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia czekolady i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 59,00 zł

118,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS345

Marka: FOOD COLOURS

op. 18 ml Naturalny CIEMNY ZIELONY barwnik spożywczy - do białej czekolady i kremów cukierniczych - OS-LC-NAT-30 Food Colours

favorite_border favorite

Seria barwników spożywczych pochodzenia naturalnego. Barwniki cukiernicze w formie emulsji przygotowanej na bazie oleju roślinnego. Przeznaczone do barwienia białej czekolady oraz kremów i mas cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.

Cena 32,00 zł

177,78 zł / 100 ml

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE