Maszyna do obtaczania draży polewami na bazie czekolady!

Sweet Maker Coating System od marki de Buyer, to urządzenie przeznaczone do obtaczania orzechów i suszonych owoców czekoladą oraz miękkimi polewami na bazie czekolady. Pozwala w łatwy sposób tworzyć kolorowe draże czekoladowe. Stalowy bęben do powlekania draży, to podstawka kompatybilna z takimi urządzeniami jak Kitchen Aid, czy Dito Sama. Urządzenie pozwala w łatwy sposób uzyskać doskonałe draże czekoladowe. W 30 minut przygotujesz nawet od 6 kg do 8 kg chrupiących słodyczy. Zbiornik o średnicy 40 cm wykonany jest ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Urządzenie należy myć wyłącznie ręcznie przy użyciu delikatnych środków czyszczących. Bęben ze stali nierdzewnej przeznaczony jest do powlekania wyrobów czekoladą oraz miękkimi polewami na bazie czekolady.

Podstawka do Kitchen Aid - bęben do obtaczania draży!

Podstawka do obtaczania draży przeznaczona jest do stosowania z modelami urządzeń Kitchen Aid oraz Dito sama:
- Kitchen Aid K5 Super Plus
- Kitchen Aid Artisan Pro
- Dito Sama BE5 A
- Dito Sama 3500.00
Urządzenie umożliwia obtaczanie różnorodnych produktów, w tym orzechów i suszonych owoców cukrem, czekoladą, marcepanem oraz innymi polewami. Sweet Maker Coating system, to stalowy bęben o średnicy 40 cm wraz z podstawką.

Jak używać Sweet Maker Coating system?

Skrócona instrukcja użytkowania od producenta:
- Dopasuj urządzenie do podstawy.
- Ostrzeżenia! Należy zachować ostrożność, krawędzie zbiornika mogą być ostre!
- Stosuj minimalne ustawienie prędkości!

Proces powlekania:
- Powlekane produkty muszę być zimne, powinny mieć temperaturę od 12°C do 18°C.
- Czekolada nie wymaga krystalizacji.
- Używaj czekolady w temperaturze od 34°C do 36°C.
- Produkty w zbiorniku umieszczaj powoli i dodawaj stopniowo.
- Gdy powłoka produktów będzie zbyt miękka, należy ponownie schłodzić powlekane produkty.

Wykończenie:
- Produkty lekko zwilżyć niewielką ilością alkoholu (6-70% obj.).
- Kakao dodawać natychmiast po zwilżeniu alkoholem.
- Pozostawić produkty do obtaczania w zbiorniku na minimum 1 minutę.
- Gotowe draże wyjmuj ze zbiornika ostrożnie przy użyciu czystych i suchych przyborów.
- Po każdym użyciu dokładnie wyczyść zbiornik.
- Zbiornika nie można myć w zmywarce.
- Myć ręcznie przy użyciu delikatnych detergentów.

Szczegóły i charakterystyka urządzenia:

Rodzaj |
Urządzenie do obtaczania draży czekoladowych |
Zestaw |
stalowy zbiornik o śr. 40 cm z podstawką |
Nazwa handlowa |
Sweet Maker Coating system |
Numer katalogowy |
D-3500-00 |
Przeznaczenie |
do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie |
produkcja słodyczy, obtaczanie wyrobów polewami |
Materiał |
Stal nierdzewna |
Pojemność zbiornika |
6-8 kg |
Waga |
4.2 kg |
Wymiary |
śr. 40 cm x wys. 43 cm x szer. 32.5 cm |
Konserwacja |
zalecane mycie ręczne |
Producent |
de Buyer Industries |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Francja |

Szczegółowe wymiary urządzenia:

Górna średnica wewnętrzna |
40 cm |
Średnica zewnętrzna |
43 cm |
Całkowita wysokość |
43 cm |
Całkowita szerokość |
32.5 cm |
Waga |
4.2 kg |


Deklaracje zgodności oraz przykładowe przepisy znajdziesz w ulotce w załączniku!



