Kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady!
Minitemper, to kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady. Stołowa temperówka do czekolady o pojemności 5 litrów. Pozwala na jednorazowe zatemperowanie nawet 3 kilogramów czekolady. Łatwa i intuicyjna obsługa przy użyciu panelu na przyciski. Profesjonalne urządzenie o doskonałym stosunku jakości do ceny. Utrzymuje czekoladę w stanie temperowania przez kilka godzin. Proste do skonfigurowania programy i parametry procesu temperowania. Wymienne misy, które zapewniają maksymalną wygodę użytkowania. Konstrukcja i misa urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej. Przezroczysta pokrywa pozwala na łatwe kontrolowanie procesu i pozwala na utrzymanie właściwej temperatury procesu. Minitemper pozwala na łatwe temperowanie czekolady w pełnej zgodności z przepisami dotyczącymi higieny procesu. Ważne! Urządzenie do temperowania czekolady należy regularnie czyścić po każdym użyciu! Do procesu temperowania najlepiej stosować czekoladę cukierniczą w postaci łatwych do upłynniania kaletek lub dysków.
Stołowa temperówka do czekolady, parametry techniczne produktu:
Nazwa handlowa |
minitemper |
Rodzaj |
stołowa temperówka do czekolady |
Wymiary urządzenia |
dł. 400 x szer. 400 x wys. 420 mm |
Waga urządzenia |
16 kg |
Moc elektryczna |
300 W |
Napięcie elektryczne |
220/240 - 50 Volt - Hz |
Pojemność |
5 litrów / 3 kilogramy |
Materiał konstrukcji i misy |
stal nierdzewna AISI 304 |
Materiał pokrywy |
transparentne tworzywo PET |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady |
Producent |
Pavoni Italia |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Gwarancja producenta |
2 lata |
Zastosowanie temperówki do czekolady:
Temperówka, to urządzenie to temperowania czekolady. Proces temperowania polega na kontrolowanym rozpuszczaniu i krystalizacji tłuszczu kakaowego zawartego w czekoladzie. Zapewnia odpowiednią strukturę czekolady i pozwala uzyskać wyroby o gładkiej i błyszczącej powierzchni. Temperówka pozwala na prowadzenie procesu w kontrolowanych warunkach, co znacząco ułatwia pracę z czekoladą. Temperówka pozwala na automatyzacje procesu oraz precyzyjne kontrolowanie warunków temperowania czekolady. Urządzenie do temperowania czekolady pozwala na łatwą kontrolę parametrów procesu, takich jak: temperatura, czas i prędkość mieszania.
Korzyści płynące z procesu temperowania czekolady to przede wszystkim:
- uzyskanie odpowiedniej struktury i konsystencji czekolady,
- zapewnienie stabilności i trwałości czekolady,
- poprawa smaku i aromatu czekolady,
- zapewnienie stabilnej sieci krystalicznej tłuszczu kakaowego,
- zapobieganie powstawania wykwitów na czekoladzie,
- zapewnienie odpowiedniej chrupkości wyrobów czekoladowych,
- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów z czekolady.
WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT TEMPEROWANIA CZEKOLADY