Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl
  • Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl
  • Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl
  • Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl
  • Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl
  • Minitemper - Pavoni Italia - stołowa temperówka o pojemności 5 l / 3 kg - Cukieteria.pl

Minitemper - Pavoni Italia - kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady - stołowa temperówka o pojemności 5 l

PAVONI280

Minitemper, to kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady. Stołowa temperówka o pojemności 5 litrów pozwala na jednorazowe zatemperowanie nawet 3 kilogramów czekolady. Kompaktowa i łatwa w obsłudze.

10 236,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady!

Minitemper, to kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady. Stołowa temperówka do czekolady o pojemności 5 litrów. Pozwala na jednorazowe zatemperowanie nawet 3 kilogramów czekolady. Łatwa i intuicyjna obsługa przy użyciu panelu na przyciski. Profesjonalne urządzenie o doskonałym stosunku jakości do ceny. Utrzymuje czekoladę w stanie temperowania przez kilka godzin. Proste do skonfigurowania programy i parametry procesu temperowania. Wymienne misy, które zapewniają maksymalną wygodę użytkowania. Konstrukcja i misa urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej. Przezroczysta pokrywa pozwala na łatwe kontrolowanie procesu i pozwala na utrzymanie właściwej temperatury procesu. Minitemper pozwala na łatwe temperowanie czekolady w pełnej zgodności z przepisami dotyczącymi higieny procesu. Ważne! Urządzenie do temperowania czekolady należy regularnie czyścić po każdym użyciu! Do procesu temperowania najlepiej stosować czekoladę cukierniczą w postaci łatwych do upłynniania kaletek lub dysków.

Stołowa temperówka do czekolady, parametry techniczne produktu:

Nazwa handlowa minitemper
Rodzaj stołowa temperówka do czekolady
Wymiary urządzenia dł. 400 x szer. 400 x wys. 420 mm
Waga urządzenia 16 kg
Moc elektryczna 300 W
Napięcie elektryczne 220/240 - 50 Volt - Hz
Pojemność 5 litrów / 3 kilogramy
Materiał konstrukcji i misy stal nierdzewna AISI 304
Materiał pokrywy transparentne tworzywo PET
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie kompaktowe urządzenie do temperowania czekolady
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group
Gwarancja producenta 2 lata

Zastosowanie temperówki do czekolady:

Temperówka, to urządzenie to temperowania czekolady. Proces temperowania polega na kontrolowanym rozpuszczaniu i krystalizacji tłuszczu kakaowego zawartego w czekoladzie. Zapewnia odpowiednią strukturę czekolady i pozwala uzyskać wyroby o gładkiej i błyszczącej powierzchni. Temperówka pozwala na prowadzenie procesu w kontrolowanych warunkach, co znacząco ułatwia pracę z czekoladą. Temperówka pozwala na automatyzacje procesu oraz precyzyjne kontrolowanie warunków temperowania czekolady. Urządzenie do temperowania czekolady pozwala na łatwą kontrolę parametrów procesu, takich jak: temperatura, czas i prędkość mieszania.

Korzyści płynące z procesu temperowania czekolady to przede wszystkim:

- uzyskanie odpowiedniej struktury i konsystencji czekolady,

- zapewnienie stabilności i trwałości czekolady,

- poprawa smaku i aromatu czekolady,

- zapewnienie stabilnej sieci krystalicznej tłuszczu kakaowego,

- zapobieganie powstawania wykwitów na czekoladzie,

- zapewnienie odpowiedniej chrupkości wyrobów czekoladowych,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów z czekolady.

WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT TEMPEROWANIA CZEKOLADY 

Szczegóły produktu
PAVONI280
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 246,00 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT06

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71

Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.

Cena 261,00 zł

104,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT03

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71

Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.

Cena 287,00 zł

114,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT101

Marka: CALLEBAUT

10 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 900,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT74(1)

Marka: CALLEBAUT

10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 920,00 zł

92,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HENDI22

Marka: HENDI

100 szt. dł. 515 x szer. 280 mm NIEBIESKIE WORKI DO SZPRYCOWANIA 557303 HENDI antypoślizgowe rękawy cukiernicze na rolce

Wytrzymałe i antypoślizgowe rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.

Cena 85,01 zł

0,85 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE