TOPPING - TO SERIA SŁODKICH SOSÓW DESEROWYCH PRZEZNACZONYCH DO STOSOWANIA JAKO DODATEK SMAKOWY I DEKORACYJNY DO RÓŻNEGO RODZAJU WYROBÓW CUKIERNICZYCH (ZWŁASZCZA DESERÓW LODOWYCH, GOFRÓW, NALESNIKÓW, NAPOJÓW KAWOWYCH I KOKTAJLI Z BITĄ ŚMIETANĄ).
Polewy deserowe charakteryzują się kremową i dość gęstą konsystencją - są łatwe do dozowania i nie spływają z dekorowanej powierzchni. Słodki smak i intensywny aromat sosów doskonale komponuje się z różnego rodzaju wyrobami cukierniczymi. Przeznaczone są przede wszystkim do stosowania jako dodatek do deserów i potraw. Mogą służyć również do nadawania smaku i poprawy konsystencji napojów kawowych, koktajli mlecznych czy gorącej czekolady. Będą również doskonałym dodatkiem do mas i kremów cukierniczych.

SOS DESEROWY O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY:

Składniki: mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier, laktoza (z mleka)), syrop glukozowy, woda, aromaty, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja zagęszczająca: pektyny (E440), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać jaja, soję i ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po otwarciu - produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 14 dni od otwarcia opakowania (chronić przed działaniem światła słonecznego i wilgoci).
Opakowanie: sosy deserowe rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa (ochrona produktu przed działaniem światła słonecznego) z wygodnym dozownikiem (ułatwiającym nakładanie produktu).

Zastosowanie - gotowy do użycia dodatek smakowy i dekoracyjny do:
-
lodów i deserów lodowych
-
gofrów z bitą śmietaną
-
gorącej czekolady i napojów kawowych z bitą śmietaną
-
słodkich potraw (placki, naleśniki)
-
deserów owocowych (i innych)
-
koktajli mlecznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1210/286 kJ/kcal |
Tłuszcz |
4.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.1 g |
Węglowodany |
57.0 g |
w tym cukry |
34.0 g |
Białko |
4.3 g |
Sól |
0.13 g |


PRZEPIS Z ZASTOSOWANIEM TOPPINGU BIAŁA CZEKOLADA



