- Nowy

Torty i monoporcje na bazie bezy - odkryj nowoczesne cukiernictwo
Cała sztuka polega na ich pieczeniu i suszeniu.
Beza to jedno z ulubionych ciast Mistrza Cukiernictwa Igora Zaritkiego. Podczas szkolenia z pasją przeprowadzi Cię przez cały proces powstania niezwykłych deserów bezowych, Poznasz receptury na znakomite kremy, łaczenie tekstur, dekorowanie i przede wszystkim wypiekanie dokonałej bezy.
Beza
Deser został spopularyzowany przez szwajcarskiego cukiernika Gaspariniego, został przez niego ulepszony i wprowadzony do świata cukiernictwa. Francuscy i włoscy szefowie kuchni stworzyli własną wersję, dlatego dziś istnieją trzy różne rodzaje bezy: francuska, włoska i szwajcarska.
Na szkoleniu
Na tym jednodniowym szkoleniu omówisz różne rodzaje tego deseru, jakimi kremami podkreślisz jego smak i czym go dekorować. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez przepis oraz zdradzimy tajemnice jak przygotować, oraz wysuszyć bezę.
Zapewniamy
Jakie jeszcze tajemnice należy znać, aby beza udała się idealnie? Nie ma trudnych pytań, więc przyjdź i pytaj! My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Prowadzący: Igor Zaritskiy
Szacunkowy czas trwania: 9.00-19.00 z przerwą na lunch
Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
W programie znajdą się następujące receptury:
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 9:00, szkolenie zakończy się około godziny 19:00, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Zapewniamy:
Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni „Arena Entertainment”, „Semedeni”.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802
Torty i monoporcje na bazie bezy - odkryj nowoczesne cukiernictwo