- Nowy

Odkryj tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. W programie aż 8 receptur w 1 dzień.
Na szkoleniu z ciasta francuskiego uczestnicy będą mieli okazję odkryć tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. Podczas intensywnych zajęć, Lesia Moroz wprowadzi was w świat smaków i technik związanych z przygotowaniem waniliowego Flanu, delikatnej babki rumowej oraz aromatycznego gateau basque z figą. Millefeuille z malinami zachwyci swoją elegancją, a magdalenki czekoladowe i waniliowe zapewnią niebiańską słodycz. Nie zabrakni również pysznych ciasteczek z orzechami włoskimi, jabłkiem i karmelem. Marble cake, czyli marmurkowe ciasto, rozbudzi zmysły swoim kremowym i czekoladowym połączeniem.
Na koniec, uczestnicy będą mieli okazję przygotować, a później oczywiście spróbować, wyjątkowego deseru – Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy, oraz zasmakować w tarcie czekoladowej i pralinie pecan.
To niezapomniane szkolenie pozostawi uczestnikom nie tylko wiedzę, ale również inspirację do tworzenia wyjątkowych francuskich wypieków.
W programie znajdą się następujące receptury:
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
PROWADZĄCA:
Lesia Moroz – Pierwsze kroki związane z gastronomią rozpoczęły się dla niej w wieku 16 lat. Początkowo pracowała na kuchni, ale ze względu na ogromne zamiłowanie do cukiernictwa, postanowiła podążać tą ścieżką. Zdobywała doświadczenie cukiernicze w najlepszych warszawskich restauracjach, angażując się w różnorodne szkolenia oraz odbywając staże, które pomagały jej rozwijać się i napędzały do działania.
W 2022 roku zajęła drugie miejsce w Mistrzostwach Polski na Praline, a w tym roku również drugie miejsce zdobyła w konkursie Debic Pastry Cup. Obecnie jest szefem w renomowanej cukierni o nazwie Tonka.
Podczas szkolenia zapewniamy:
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 532 403 425 Ania Cienkowska
733 314 543 Veronika Zaritska
E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL
Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802
Odkryj tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. W programie aż 8 receptur w 1 dzień.