- Nowy

Odkryj bogactwo smaków zamkniętych w czekoladowych drażetkach i poznaj technologię pracy z bębnem drażetkarkim.
Draże, tak jak praliny, zawdzięczają swój smak nie tylko doskonałej czekoladzie, ale i zamkniętemu w ich środku wypełnieniu. Draże można przygotować na wiele sposobów, łącząc różne składniki i produkty, nadając im różnorodne smaki i kolory. Poznasz zastosowanie owoców liofilizowanych, orzechów i marcepanu w produkcji draży.
Nugat smakołyk znany przede wszystkim we Francji, Hiszpanii i Włoszech – rodzaj deseru, składającego się z masy z syropu gotowanego z miodem, wymieszanej z siekanymi orzechami włoskimi lub migdałami oraz pianą ubitą z białek. Poznasz podstawy sporządzania syropów w różnych temperaturach, prażenia orzechów oraz zasady krojenia i przechowywania.
Prowadzący: Igor Zaritskiy
Szacunkowy czas trwania: 10.00-18.00 z przerwą na lunch
Cena szkolenia 2-dniowego: 1600zł (brutto)
Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
W programie znajdują się następujące receptury:
Draże:
Nugat:
Podczas szkolenia zapewniamy:
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL
Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802
Odkryj bogactwo smaków zamkniętych w czekoladowych drażetkach i poznaj technologię pracy z bębnem drażetkarkim.