- Nowy

Poznaj arcymistrzowskie tworzenie tortów artystycznych.
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze, z arcymistrzynią tortów artystycznych, podczas którego wykonane zostaną zapierającego dech w piersiach torty artystyczne. Każda z Uczestniczek szkolenia wykonana swój autorski tort według wybranej techniki i stylizacji. W sumie zostaną wykonane trzy różne torty, z naciskiem na poprawne złożenie wszystkich elementów. Podczas szkolenia omówione zostaną różne rodzaje separatorów, a także wykonane liczne dekoracje z masy cukrowej, papieru jadalnego, papieru ryżowego, tiulu jadalnego i wiele innych…unikalnych technik. Odkryjesz sztuczki i sekrety pracy jakie zna Iwona, dzieląc się swoją wiedzą w pasjonujący sposób – praktycznie z dużą dozą podstaw wiedzy teoretcznej.
Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.
Szkolenie z Iwoną Wendel wprowadza w najbardziej zaawansowane niuanse artystycznej pracy dekoratorskiej.
Program kursu przewiduje:
Wypiek stabilnego biszkoptu,
wykonanie stabilnego kremu do tortu,
złożenie tortu piętrowego,
technika różnych struktur i dekoracji na torcie, w tym:
o krem maślany
o zamsz
o ostre kanty
o wykorzystanie papieru waflowego
o struktura z masy cukrowej i kremu
praca z masą cukrową.
Na szkoleniu składany wspólnie będzie jeden tort prawdziwy składający się z 4 pieter.
Każdy z Uczestników wykonuje swój własny 3 piętrowy tort z 1 prawdziwym piętrem.
Podczas spotkania zostaną omówione również tematy obejmujące wycenę pracy, bezpiecznego transportu oraz inne zagadnienia z branży tortów.
Godziny: 10.00+/- 18.00/19.00 ( czas szkolenia może ulec wydłużeniu lub skróceniu w zależności od pracy w grupie)
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 10:0, szkolenie zakończy się około godziny 19:00, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Podczas szkolenia zapewniamy:
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL
Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802
Poznaj arcymistrzowskie tworzenie tortów artystycznych.