- Nowy

8 smaków i rodzajów makaroników w jeden dzień
Zapraszamy na nowe szkolenie z nietypowej odsłonie, połaczenia słodkich i wytrawnych smaków makaroników.
Podczas kursu uzyskasz najlepsze wskazówki dotyczące robienia makaroników francuskich, rozwiążesz typowe problemy podczas ich pieczenia, poznasz przepisy, jak przyrządzić je w klasycznym wydaniu, wegańskim, czy oryginalnym słodkim i wytrawnym
Makaroniki francuskie- szkolenie stacjonarne z wypieku tradycyjnych, francuskich ciasteczek. Z pozoru bardzo łatwe do przygotowania. Kto już je piekł, wie że wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu.
Głównymi składnikami makaroników są mączka migdałowa i białko.
Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej
Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.
Makaroniki Wytrawne
Połączenie słodkich migdałowych makaroników i ziemistego, grzybowego ganache to zaskakujący smak, który szybko staje się nowoczesnym klasykiem. Zainspirowany jesiennymi smakami suszonych owoców, Igor Zaritskiy przedstawi własne pomysły na francuskie makaroniki wytrawne. Wykorzystamy polskie zioła i owoce, a także sięgniemy po ostre w smaku sery, ryby i zielone warzywa, aby nadać ganache ziemiste nuty lub podbić smak łososia soczystym ogórkiem . Smaki powinny być subtelne, ale na tyle obecne, by zrobić wrażenie.
Prowadzący: Igor Zaritskiy
Szacunkowy czas trwania: 9.00.00-19.00 z przerwą na lunch
Cena szkolenia 1-dniowego: 900zł (brutto)
Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
W programie znajdą się następujące receptury:
Podczas szkolenia zapewniamy:
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802
8 smaków i rodzajów makaroników w jeden dzień