

Zapraszamy na dwudniowe szkolenie, pełne zapachu wypieków. Każde ciasto zostanie zrobione od podstaw. Omówimy poszczególne etapy, zostaniemy świadkami wyrastania ciasta i skosztujemy końcowego efektu.
Zachęcamy w zainwestowanie czasu i wysiłku w naukę pieczenia tradycyjnych włoskich wypieków, takich jak Panettone, Colomba i Pandoro, to nie tylko kulinarne wyzwanie, ale także wyjątkowa podróż smakowa do kultury włoskiej.
Panettone, z jego miękkim wnętrzem i bogatym smakiem, wymaga starannej pracy nad ciastem, z użyciem techniki podwójnego wyrastania, która nadaje mu charakterystyczną puszystość.
Colomba di Pasqua, przypominająca kształtem gołębia, to delikatne ciasto z dodatkiem skórki pomarańczowej i kandyzowanych owoców, które uzyskuje swój wyjątkowy smak dzięki precyzyjnemu mieszaniu i długiemu wyrastaniu.
Pandoro – tradycyjne włoskie ciasto zwane „słodkim chlebem”. Nazwa ciasta wywodzi się od włoskich słów pane, które oznacza chleb oraz oro, oznaczającego złoto, ponieważ ciasto w kształcie ośmioramiennej gwiazdy jest złotego koloru.
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Na szkoleniu wykonamy:
Podczas szkolenia zapewniamy:
• Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
• Surowce
• Napoje, kawa, lunch
• Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
• Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący: Yaroslav Semkiv
Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.
Yaroslav Semkiv, podzieli się wiedzą na temat wyprowadzenia, opieki i kontroli nad zakwasem, prezentując własne doświadczenie w tym kursie, które z sukcesem przekazuje także w swoim Wielkim Kursie Piekarskim.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl