

16 wypieków piekarskich na Mistrzowskim poziomie - skondensowana wiedza, do której niektórzy dochodzili latami. Ty możesz ją posiąść w 3 dni!
Szczegółowo poruszymy kwestie zakwasów i różnicy pomiędzy nimi
Omówimy jak zrobić zakwas od podstaw.
Program szkolenia obejmuje:
• Croissant klasyczny
• Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym
• Danish z owocami i kremem waniliowym
• Cruffin z kremem mango marakują
• Pain au swiss
• Supreme z kremem pistacjowym
• Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem
• Kouglof z rodzynkami i Quantro
• Panettone z kandyzowaną skórką pomarańczy
• Canelé de bordeaux
• Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko
• Chleb pszenno żytni
• Bagietka klasyczna
• Bagietka z ziarnami
• Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego
• Focaccia
Podczas szkolenia zapewniamy:
• Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
• Surowce
• Napoje, kawa, lunch
• Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
• Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący: Yaroslav Semkiv
Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
16 wypieków piekarskich na Mistrzowskim poziomie - skondensowana wiedza, do której niektórzy dochodzili latami. Ty możesz ją posiąść w 3 dni!