Zapraszamy na szkolenie z nowoczesnych tortów owocowych. Poznaj najnowsze trendy cukiernictwa w opraciu o współczesne formy silikonowe i receptury wieloskładnikowe, łaczące smaki i tekstury w jednym przepisie.
Egzotyczne owoce sprawdzą się nie tylko jako doskonałe źródło witamin, smaku oraz uciechy dla oka, lecz także jako składnik pysznych tortów.
Nauczymy Cię przyrządzać z nich efektowne wypieki, ale na szkoleniu nie zabraknie:
- Metody dekorowania
- Pracy z teksturami
- Łączenia smaków
- Technik przechowywanie
- Porad o higienie pracy
Zapraszamy na intensywne szkoleniez zastosowaniem nowoczesnych metod pracy.
Szacunkowy czas trwania: 9.00.00-19.00 z przerwą na lunch
Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
W programie znajdują się następujące receptury:
Torty:
- Malina, ciemna czekolada, orzech laskowy
- Mango, kokos, marakuja
- Truskawka, pistacja, wanilia
- Ananas, liczi, pekan
- Karmel, gruszka, migdal
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:

Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni „Arena Entertainment”, „Semedeni”.
- W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu , na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
- W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
- W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
- W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
- W 2021 roku zajmuje 1 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Poland. Temat konkursu: „#tmrw”
- W 2022 Finalista World Chocolate Masters w Paryżu w gronie 10 najlepszych cukierników Świata.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
tel. 532 403 425 Ania Cienkowska
tel. 733 314 543 Veronika Zaritska
e-mail: akademia@sempreinfo.pl
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802