
450,00 zł / 100 ml
Soczysty aromat świeżo zerwanych zielonych jabłek, piękna barwa i lekko cierpki smak o zrównoważonej słodyczy. To właśnie syrop zielone jabłko. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Idealny do orzeźwiających napojów gazowanych, lemoniady, piwa, koktajli, drinków i deserów.
Soczysty aromat świeżo zerwanych zielonych jabłek, piękna barwa i lekko cierpki smak o zrównoważonej słodyczy. To właśnie syrop zielone jabłko. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Dodasz go do lemoniady i mrożonej herbaty. Przygotujesz aromatyczne piwo i orzeźwiające napoje gazowane. Zaserwujesz eleganckie drinki i koktajle. Dodasz do porannej owsianki, naleśników, a także gofrów, ulubionego deseru lub sałatki owocowej. To także doskonały dodatek do deserów lodowych. Syrop Zielone Jabłko wykorzystasz tak, jak najbardziej lubisz. Sprawdź jakie daje możliwości.
Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.
Składniki: cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), zagęszczony sok z zielonych jabłek (1.3%), naturalny aromat, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133).
Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".
Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.
Syrop zielone jabłko jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz doskonałą lemoniadę i mrożoną herbatę. Dodasz go do orzeźwiających napojów gazowanych. To także świetny dodatek smakowy do piwa, drinków i koktajli. Syrop jabłkowy doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadań i deserów, zwłaszcza owocowych. Słodki i lekko cierpki smak będzie pasować także do mrożonych deserów i lodów.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Nazwa handlowa | Green Apple Le Sirop de Monin |
Seria produktowa | Le Sirop de Monin |
Rodzaj | syrop barmański |
Smak | zielone jabłko |
Aromat | soczysty, cierpki, słodki |
Barwa | jaskrawo zielona |
Konsystencja | płynna |
Forma | syrop na bazie cukru i wody |
Opakowanie | szklana butelka |
Pojemność | 0.7 l (700 ml, 70 cl) |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyczny |
Zastosowanie | do napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | w proporcji 1:8 (syropu do płynu) |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 82.3 g |
w tym cukry | 82.3 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!
Indeks: MONIN79
Marka: MONIN
Indeks: MONIN34
Marka: MONIN
Indeks: SWEETDECOR45/23
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: SEMPRE155
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - jabłek i ekstraktem z cynamonu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PAVONI65
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: SOSA165
Marka: Sosa Ingredients
Soczysty aromat zielonego jabłka o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Indeks: BABBI37
Marka: BABBI
Indeks: MONIN360
Marka: MONIN
Indeks: MONIN47(1)
Marka: MONIN
Czysty smak bez dodatku cukru - rewolucyjna gama koncentratów do rozcieńczania bez dodatku cukru. Przygotowane na bazie soku owocowego - idealne do zimnych i gorących napojów.
Indeks: MONIN282
Marka: MONIN
Elegancki i bardzo praktyczny metalowy stojak na 4 butelki syropów. Niezbędny element wyposażenia każdego baru i kawiarni.
Indeks: MONIN13
Marka: MONIN
Indeks: MONIN74
Marka: MONIN
Indeks: MONIN97
Marka: MONIN
Indeks: SWEETDECOR112
Marka: SWEET DECOR
Błyszczący barwnik spożywczy w postaci drobnego proszku - brokatu. Idealny do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Soczysty aromat świeżo zerwanych zielonych jabłek, piękna barwa i lekko cierpki smak o zrównoważonej słodyczy. To właśnie syrop zielone jabłko. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Idealny do orzeźwiających napojów gazowanych, lemoniady, piwa, koktajli, drinków i deserów.