- Nowy

Rabarbar, dla jednych słodkie warzywo, dla innych cierpki owoc. Dla nas wyjątkowa roślina zasługująca na najlepsze traktowanie! Autentyczny aromat i intensywnie czerwona barwa, to właśnie syrop rabarbarowy do tworzenia nieoczywistych przepisów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twoim menu!
Rabarbar, dla jednych słodkie warzywo, dla innych cierpki owoc. Dla nas wyjątkowa roślina zasługująca na najlepsze traktowanie! Syrop rabarbarowy charakteryzuje się bogatym aromatem i intensywnym smakiem, który pozwala na przygotowywanie zaskakujących napojów i deserów. Idealny dodatek do klasycznej czarnej lub zielonej herbaty sączonej z ulubionej filiżanki. Aromatyczny dodatek do mrożonych herbat, który doskonale komponuje się z kwaśnym smakiem cytryny oraz limonki, przynosząc przyjemne orzeźwienie. Intensywnie czerwona barwa pozwala na tworzenie lemoniad, które po za wyśmienitym smakiem przyciągają pięknym kolorem. Z syropem rabarbarowym przygotujesz wyjątkowe drinki i koktajle na bazie klasycznych trunków. Aromat rabarbaru doskonale komponuje się z ciastami, dlatego idealnie sprawdzi się jako składnik placków z owocami, kruchej tarty i drożdżówek. Użyjesz go także jako polewy do deserów lodowych i musów, a także jako aromatyczny składnik do nasączania tortów i biszkoptów. Autentyczny i intensywny smak syropu rabarbarowego z łatwością wkomponujesz do Swoich przepisów. Sprawdź jakie daje możliwości!
Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydaje i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.
Składniki: cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, zagęszczony sok ze słodkiego ziemniaka, jabłka i czarnej marchwi.
Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".
Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.
Syrop rabarbarowy jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz aromatyczną lemoniadę, mrożoną herbatę oraz koktajle bezalkoholowe. Stworzysz wyjątkowe drinki zachwycające zarówno smakiem jak i barwą. Dodasz go do ulubionej herbaty i rozgrzewających napojów z dodatkami. To także świetny dodatek smakowy do ginu z tonikiem i kolorowych koktajli. Syrop rabarbarowy zastosujesz jako aromat do domowego ciasta drożdżowego.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Nazwa handlowa | Rhubarb Le Sirop de Monin |
Seria produktowa | Le Sirop de Monin |
Rodzaj | syrop barmański |
Smak | rabarbar |
Aromat | intensywny, autentyczny, rabarbarowy |
Barwa | rubinowa, czerwona |
Konsystencja | płynna |
Forma | syrop na bazie cukru i wody |
Opakowanie | szklana butelka |
Pojemność | 0.7 l (700 ml, 70 cl) |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyczny |
Zastosowanie | do herbaty, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | w proporcji 1:8 (syropu do płynu) |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1358 kJ / 325 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 80.0 g |
w tym cukry | 80.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!
Indeks: DREIDOPPEL33
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: MONIN303
Marka: MONIN
Słój szklany 8,5l z metalowym kranikiem do samodzielnego montażu i metalową podstawką.
Indeks: MONIN282
Marka: MONIN
Elegancki i bardzo praktyczny metalowy stojak na 4 butelki syropów. Niezbędny element wyposażenia każdego baru i kawiarni.
Rabarbar, dla jednych słodkie warzywo, dla innych cierpki owoc. Dla nas wyjątkowa roślina zasługująca na najlepsze traktowanie! Autentyczny aromat i intensywnie czerwona barwa, to właśnie syrop rabarbarowy do tworzenia nieoczywistych przepisów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twoim menu!