• Nowy
op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl
  • op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl
  • op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl
  • op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl
  • op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl
  • op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - syrop rabarbarowy - Cukieteria.pl

op. 0.7 l Rhubarb Le Sirop de MONIN - aromatyczny syrop rabarbarowy do napojów - szklana butelka

MONIN385

Rabarbar, dla jednych słodkie warzywo, dla innych cierpki owoc. Dla nas wyjątkowa roślina zasługująca na najlepsze traktowanie! Autentyczny aromat i intensywnie czerwona barwa, to właśnie syrop rabarbarowy do tworzenia nieoczywistych przepisów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twoim menu!

50,34 zł
Brutto

71,91 zł / 1l

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Aromatyczny i autentyczny syrop rabarbarowy!

panel oddzielający w opisie.png

Rabarbar, dla jednych słodkie warzywo, dla innych cierpki owoc. Dla nas wyjątkowa roślina zasługująca na najlepsze traktowanie! Syrop rabarbarowy charakteryzuje się bogatym aromatem i intensywnym smakiem, który pozwala na przygotowywanie zaskakujących napojów i deserów. Idealny dodatek do klasycznej czarnej lub zielonej herbaty sączonej z ulubionej filiżanki. Aromatyczny dodatek do mrożonych herbat, który doskonale komponuje się z kwaśnym smakiem cytryny oraz limonki, przynosząc przyjemne orzeźwienie. Intensywnie czerwona barwa pozwala na tworzenie lemoniad, które po za wyśmienitym smakiem przyciągają pięknym kolorem. Z syropem rabarbarowym przygotujesz wyjątkowe drinki i koktajle na bazie klasycznych trunków. Aromat rabarbaru doskonale komponuje się z ciastami, dlatego idealnie sprawdzi się jako składnik placków z owocami, kruchej tarty i drożdżówek. Użyjesz go także jako polewy do deserów lodowych i musów, a także jako aromatyczny składnik do nasączania tortów i biszkoptów.  Autentyczny i intensywny smak syropu rabarbarowego z łatwością wkomponujesz do Swoich przepisów. Sprawdź jakie daje możliwości!

panel oddzielający w opisie.png

Klasyczne syropy cukrowe Le Sirop de Monin:

panel oddzielający w opisie.png

Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydaje i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.

panel oddzielający w opisie.png

Jaki skład ma syrop rabarbarowy?

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, zagęszczony sok ze słodkiego ziemniaka, jabłka i czarnej marchwi.

panel oddzielający w opisie.png

Jak stosować syrop rabarbarowy?

panel oddzielający w opisie.png

Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".

Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.

panel oddzielający w opisie.png

Do czego najlepiej sprawdzi się syrop rabarbarowy?

panel oddzielający w opisie.png

Syrop rabarbarowy jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz aromatyczną lemoniadę, mrożoną herbatę oraz koktajle bezalkoholowe. Stworzysz wyjątkowe drinki zachwycające zarówno smakiem jak i barwą. Dodasz go do ulubionej herbaty i rozgrzewających napojów z dodatkami. To także świetny dodatek smakowy do ginu z tonikiem i kolorowych koktajli. Syrop rabarbarowy zastosujesz jako aromat do domowego ciasta drożdżowego.

panel oddzielający w opisie.png

Jak przechowywać syropy barmańskie?

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - syrop barmański:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Rhubarb Le Sirop de Monin
Seria produktowa Le Sirop de Monin
Rodzaj syrop barmański
Smak rabarbar
Aromat intensywny, autentyczny, rabarbarowy
Barwa rubinowa, czerwona
Konsystencja płynna
Forma syrop na bazie cukru i wody
Opakowanie szklana butelka
Pojemność 0.7 l (700 ml, 70 cl)
Opakowanie zbiorcze 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l
Przeznaczenie dodatek smakowy i aromatyczny
Zastosowanie do herbaty, napojów, deserów, wypieków
Dozowanie w proporcji 1:8 (syropu do płynu)
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

Jaką wartość odżywczą mają syropy smakowe?

panel oddzielający w opisie.png

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1358 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 80.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.03 g

panel oddzielający w opisie.png

Jak wysyłamy syropy w szklanych butelkach?

panel oddzielający w opisie.png

Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek.  Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
MONIN385
18 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: DREIDOPPEL33

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTA RABARBAR 260 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

Cena 170,00 zł

170,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE