
2,40 zł / 100 g
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizator. Częściowo rozpuszczalna w zimnej wodzie, całkowicie rozpuszczalna w gorącej wodzie,
nierozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych.
Opis: guma tara jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z ziaren roślin strączkowych.
Wykazuje działanie zagęszczające oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie. Łatwa w użyciu.
Charakteryzuje ją wysoka lepkość oraz stabilność w środowisku kwaśnym.
Stabilna podczas obróbki w wysokich temperaturach.
Składniki: guma tara (E417).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 700 g
Dozowanie: 1-8 g/kg
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050058
Zastosowanie:
- ciasta, wyroby piekarnicze, wyroby piekarnicze bezglutenowe (miękka tekstura, dłuższa świeżość produktu, łatwiejsze krojenie)
- desery mleczne (poprawa tekstury, eliminuje wyciek serwatki)
- lody (wysoka absorpcja wody, redukcja formowania kryształków lodu, większa odporność na zmiany temperatury, poprawa tekstury)
- sosy, dressingi (lepsza konsystencja i lepkość, stabilność emulsji)
Indeks: RÓŻNE102(1)
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: CARGIL05
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.