600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa
  • 600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa
  • 600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa

600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa

SOSA69

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa

600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa:

Opis: środek zagęszczający, środek żelujący, substancja stabilizująca.

Należy rozpuszczać w zimnej wodzie stopniowo ogrzewając.

Guma konjac nie rozpuszcza się w rozpuszczalnikach organicznych.

Proszek o barwie białej do kremowej do jasnobrązowej.

Rozpuszczalność: Dysperguje w gorącej lub zimnej wodzie, tworząc bardzo lepki roztwór o pH między 4,0 a 7,0.

Tworzenie żelu: Dodaj 5 ml 4% roztworu boranu sodu do 1% roztworu próbki w probówce i energicznie wstrząśnij. Tworzy się żel.

Powstawanie żelu stabilnego termicznie: Przygotować 2% roztwór próbki, ogrzewając ją we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut,

z ciągłym mieszaniem, a następnie ochłodzić roztwór do temperatury pokojowej. Dla każdego g próbki użytej do przygotowania

30 g 2% roztworu, dodać 1 ml 10% roztworu węglanu potasu do całkowicie uwodnionej próbki w temperaturze otoczenia.

Ogrzewać mieszaninę w łaźni wodnej do 85 ° C i utrzymywać przez 2 godziny bez mieszania. W tych warunkach powstaje żel stabilny termicznie.

Składniki: guma konjac (siarczyny) E425i.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 600 g

Dozowanie: 0,5-5 g/kg

Kod produktu: 58050060

Szczegóły produktu
SOSA69
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com