1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych

LOUISFRANCOIS07

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych. 

550,00 zł
Brutto

550,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

PECTINE 325NH95 - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.

Składniki: pektyna amidowana o niskiej zawartości metoksylu (E440ii) (standaryzowana przez dodanie sacharozy).

Dyspersja i rozpuszczanie:

Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.

Dozowanie - 0.5% do 1.5% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.

Właściwości:

  • Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody, mleka oraz owoców.

  • Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.

  • Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.

  • Produkt łatwy do rozpuszczenia.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS07

Opis

NAZWA HANDLOWA
PECTINE 325NH95
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
PEKTYNA
FORMA
PROSZEK
DOZOWANIE
3-50 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LOUISFRANCOIS05

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

favorite_border favorite

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

Cena 417,00 zł

417,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

favorite_border favorite

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł

51,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 288,00 zł

115,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE