żelatyna rybna w proszku
  • żelatyna rybna w proszku

1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku

LOUISFRANCOIS27

Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.

390,00 zł
Brutto

390,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Żelatyna jest białkiem zwierzęcym produkowanym z kolagenu. Wytwarzana jest w procesie hydrolizy (skór zwierzęcych, kości i tkanki łącznej), która pozwala na rozerwanie wiązań pomiędzy cząsteczkami kolagenu. W dalszych procesach - poprzez izolację cząsteczek kolagenu, sterylizację oraz suszenie - otrzymywana jest żelatyna. 

Bloom - to stopień określający moc żelowania; im wyższy stopień, tym większa moc żelowania, a co za tym idzie bardziej stabilna i zwarta struktura żelowanego produktu.

Proces rozpuszczania żelatyny: przed dodaniem żelatyny do produktu należy ją odpowiednio przygotować - rozpuścić (pozostawić do napęcznienia) w zimnej wodzie (o temperaturze około 20°C) z zastosowaniem proporcji 1:5 (1 porcja żelatyny na 5 porcji zimnej wody); mieszankę żelatyny z wodą należy pozostawić na około 10-20 minut; napęczniałą w zimnej wodzie żelatynę można rozpuścić w kuchence mikrofalowej (stosując stopniowe podgrzewanie i mieszanie) lub poprzez dodanie jej bezpośrednio do gorącego produktu.

Podczas rozpuszczania żelatyny należy pamiętać, że proces gotowania może osłabić jej właściwości żelujące (produktu z dodatkiem żelatyny nie należy zbyt długo podgrzewać lub gotować).

Masa żelatynowa - to napęczniała w zimnej wodzie żelatyna - wymieszana w proporcjach - 1 porcja żelatyny na 5 porcji wody (masę żelatynową można przygotować w większej ilości i przechowywać ją w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych).

panel oddzielający w opisie.png

WIĘCEJ PRZYDATNYCH INFORMACJI NA TEMAT STOSOWANIA ŻELATYNY ZNAJDZIESZ NA AKADEMIATORTU

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: żelatyna rybna w proszku o mocy 200 bloom.

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS27
10 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
ŻELATYNA RYBNA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
DO ŻELOWANIA I ZAGĘSZCZANIA PRODUKTÓW
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
CERTYFIKATY
MOC ŻELOWANIA 200 BLOOM
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: EWALD01

Marka: EWALD-GELATINE GMBH

1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.

Cena 135,00 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: RÓŻNE224

Marka: SEMPRE

1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek. 

Cena 70,00 zł

70,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LOUISFRANCOIS05

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

favorite_border favorite

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

Cena 417,00 zł

417,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 271,00 zł

108,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE