
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
69,50 zł / 1 kg
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
CMC - karboksymetyloceluloza lub inaczej określana guma celulozowa do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Dodatek ma postać proszku o białej barwie i przeznaczony jest do bezpośredniego dodawania do produktów (na zimno, nie wymaga podgrzewania). Karboksymetyloceluloza doskonale sprawdza się jako dodatek utwardzający do masy cukrowej oraz marcepanu. Masy z dodatkiem gumy celulozowej stosowane są do modelowania płaskiego i przestrzennego - zapewniając szybsze wysychanie dekoracji oraz odpowiednią sztywność i wytrzymałość. Dodatek przeznaczony jest do łączenia z ciałami stałymi, podczas łączenia z płynami może powodować powstawanie grudek. Proszek należy dokładnie wymieszać (z ciastem) lub wyrobić (z masą cukrową/marcepanem) - zalecane dozowanie do od 0.5 do 1.5 gramów na 1 kilogram masy. CMC po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju", który ma szczególne zastosowanie podczas modelowania figurek z mas cukierniczych.
Zastosowanie:
jako substancja utwardzająca do lukru, masy cukrowej i marcepanu - ułatwia modelowanie i przyspiesza proces suszenia dekoracji
poprawia elastyczność ciast chlebowych
po wymieszaniu z wodą (w odpowiednich proporcjach) pozwala na przygotowanie "jadalnego kleju"
stosowana do zabezpieczania (pokrywania) świeżych owoców stosowanych do dekoracji
Dozowanie: 0.5-1.5 g/kg
Sposób użycia: dodawać na zimno bezpośrednio do produktu i dokładnie wymieszać.
Składniki: substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczynów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: MODECOR409
Marka: MODECOR
Baza do klejenia elementów z masy cukrowej oraz stabilizacji lukru plastycznego.
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.