

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Skrobia pozyskiwana z korzeni kuzu to substancja zagęszczająca o podobnych właściwościach do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej o znacznie bogatszej wartości odżywczej i właściwościach prozdrowotnych. Skrobia to wysokiej jakości naturalny produkt o delikatnej konsystencji i neutralnym smaku. Dzięki neutralnemu smakowi doskonale sprawdzi się jako dodatek zagęszczający zarówno do słodkich jak i wytrawnych kreacji. Skrobia z kuzu zachowuje się tak jak inne mąki skrobiowe - rozpuszczona w zimnej staje się przezroczysta, wykazuje jednak silniejsze właściwości zagęszczające od skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Zastosowanie:
zagęszczanie zup, sosów, kremów i deserów
dodatek do galaretek z agarem
podstawa kisielu, budyniu puddingu
do panierowania (po usmażeniu daje chrupiącą skórkę)
Dozowanie: 45 - 180 g/kg
Sposób użycia: przed dodaniem do zagęszczanej masy skrobię należy rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie połączyć z masą na gorąco.
Składniki: skrobia kuzu w proszku (nie posiada smaku); produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1437/338 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 85.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.05 g |
FILMY INSTUKTAŻOWE:
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.