
Indeks: FOODCOLOURS154
Marka: FOOD COLOURS
100g Barwnik ŻÓŁTY JASNY do CZEKOLADY na bazie tłuszczu kakaowego CB-001 Food Colours
65,50 zł / 100 g
500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa:
Żółta pektyna w proszku wysokometoksylowana (HM) z solami opóźniającymi.
Opis: substancja zagęszczająca, żelująca. Cytrusowa pektyna z solami opóźniającymi.
Ten rodzaj pektyny ma niską temperaturę żelowania w porównaniu do innych pektyn,
co sprawia, że jest bardziej uniwersalna w zastosowaniu. Daje nieprzezroczyste, termostabilne żele.
Pektyna bardzo wolno żeluje, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Nadaje się do pieczenia oraz mrożenia.
Używana do tworzenia past owocowych oraz dżemów.
Aby aktywować pektynę, należy doprowadzić ją do wrzenia.
Sposób użycia: pektynę należy wymieszać z cukrem energicznie mieszając, następnie dodać do produktu, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu). Żelowanie następuje poprzez dodanie kwasu do roztworu
(ostatni etap po zagotowaniu).
Substancja żelująca w środowisku kwaśnym (pH = 3,1 - 3,8) o wysokiej zawartości cukru (powyżej 55%) z dodatkiem kwasu.
Składniki: substancja zagęszczająca: pektyna (E440i), sacharoza,regulator kwasowości: pirofosforan czterosodowy (E450iii),
cytrynian tripotasowy (E332ii), kwas cytrynowy (E330).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 8-22 g/kg
Kod produktu: 58030017
Przy produkcji wyrobów cukierniczych z pulp owocowych dodatek pektyny na poziomie 1-2%.
Indeks: FOODCOLOURS154
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: KERRY54
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: SOSA353
Marka: Sosa Ingredients
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.