
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
139,00 zł / 1 kg
500g GOMA ARABIGA guma arabska polisacharyd pochodzenia naturalnego 58050037 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizująca, emulgująca, teksturo-twórcza do stosowania na zimno i na gorąco.
Substancja służy do zagęszczania wszystkich produktów (płynnych, półpłynnych) poza produktami alkoholowymi i tłustymi,
ponieważ jest nierozpuszczalna w alkoholu oraz tłuszczu.
Opis: guma arabska jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym głównie z akacji senegalskiej.
Wykazuje działanie zagęszczające, emulgujące oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Stosowana jest również jako substancja wypełniająca.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie, jest nierozpuszczalna w alkoholu oraz tłuszczu.
Składniki: guma arabska (E414).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: quantum satis
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050037
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients