białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej
  • białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

SOSA505

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.

137,00 zł
Brutto

456,67 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej o właściwościach emulgujących. Przeznaczone przede wszystkim do stosowania w ganache (w którym śmietana została zastąpiona wodą lub innym płynem) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do kremów i musów, w których śmietana (lub inne produkty mleczne) została zastąpiona wodą (lub innym płynem). Zalecane dozowanie do klasycznego ganache z białej i mlecznej czekolady to 0.5%, do ganache z ciemnej czekolady zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. W ganache na bazie płynów lub z dodatkiem alkoholu również zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. Produktów z dodatkiem białka mleka w proszku nie należy podgrzewać do zbyt wysokich temperatur, aby uniknąć procesu denaturacji białka.

Zastosowanie: do ganache z białej/mlecznej/ciemnej czekolady w celu osiągnięcia doskonałej konsystencji (emulsji); produkt należy wymieszać z płynem stosowanym w ganache za pomocą blendera.

Dozowanie: 0.5-2.0 % (5-20 g/l)

Składniki: białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczanów.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.

Szczegóły produktu
SOSA505
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
59000070
NAZWA HANDLOWA
PROTEINA DE LLET EN POLS
MASA NETTO
300 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BIAŁKA MLEKA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DODATEK SPOŻYWCZY
ZASTOSOWANIE
JAKO EMULGATOR DO GANACHE
DOZOWANIE
0.5-2.0 % | 5-20 g/l
KOD PRODUKTU
38985
APLIKACJE
GANACHE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
EMULSIFIERS & AERATORS
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SOSA501

Marka: Sosa Ingredients

300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe

favorite_border favorite

Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.

Cena 296,00 zł

986,67 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

favorite_border favorite

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 283,00 zł

56,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE