Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej o właściwościach emulgujących. Przeznaczone przede wszystkim do stosowania w ganache (w którym śmietana została zastąpiona wodą lub innym płynem) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do kremów i musów, w których śmietana (lub inne produkty mleczne) została zastąpiona wodą (lub innym płynem). Zalecane dozowanie do klasycznego ganache z białej i mlecznej czekolady to 0.5%, do ganache z ciemnej czekolady zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. W ganache na bazie płynów lub z dodatkiem alkoholu również zalecane jest wyższe dozowanie - do 2%. Produktów z dodatkiem białka mleka w proszku nie należy podgrzewać do zbyt wysokich temperatur, aby uniknąć procesu denaturacji białka.

Zastosowanie: do ganache z białej/mlecznej/ciemnej czekolady w celu osiągnięcia doskonałej konsystencji (emulsji); produkt należy wymieszać z płynem stosowanym w ganache za pomocą blendera.

Dozowanie: 0.5-2.0 % (5-20 g/l)

Składniki: białka mleka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości soi, jaj, orzechów arachidowych, orzechów laskowych, sezamu, selera, gorczycy i siarczanów.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci oraz obcych zapachów.




