emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych
  • emulgator - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych

400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych

SOSA502

Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).

PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych

400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

GLICEMUL - to emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - służy do integracji środowiska wodnego ze środowiskiem tłuszczowym. Dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących w postaci drobnych płatków (wiórków) białej barwy i neutralnym smaku. Wykazuje powinowactwo do tłuszczu, nie rozpuszcza się w wodzie. Przeznaczony do rozpuszczania w środowisku (podłożu) tłuszczowym na gorąco - w temperaturze 60°C. Zalecane dozowanie to od 30 do 60 g/kg (w zależności od zastosowania).

EMULGATORY - emulsja to (mniej lub bardziej stabilne) połączenie cząsteczek tłuszczu z cząsteczkami wody. Emulsja jest z natury niestabilna i wykazuje skłonność do rozwarstwiania (oddzielania się fazy wodnej od fazy tłuszczowej) - nazywane jest to zjawiskiem dyspersji. Aby zapobiec zjawisku dyspersji stosuje się substancje emulgujące, które umiejscawiają się w warstwie granicznej pomiędzy fazami (wodą i tłuszczową) i pozwalają na tworzenie stabilnych emulsji. Substancje emulgujące stosowane są między innymi do - sosów, majonezów, kremów, lodów, sufletów, biszkoptów, ganache, musów itd.

Składniki: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471).

Alergeny: może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów arachidowych, soi, mleka, pozostałych orzechów (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, pistacje, orzechy makadamia), selera, gorczycy, sezamu, siarczynów oraz ich pochodnych.

Charakterystyka produktu i sposób użycia:

  • zwiększa temperaturę topnienia tłuszczów

  • stabilizator do margaryn 

  • pozwala na tworzenie opracowań o konsystencji emulsji

  • zapobiega twardnieniu ciasta

  • poprawia smarowność masła orzechowego

  • rozpuszczalny w tłuszczach

  • nierozpuszczalny w wodzie

  • termo-odwracalny

  • rozpuszczalny na gorąco (60°C)

  • działa na zimno

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (najlepiej fabrycznym) opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C; do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie; termin przydatności produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 3766/900 kJ/kcal
Tłuszcz 100.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 100.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
SOSA502

Opis

NUMER KATALOGOWY
59000087
NAZWA HANDLOWA
GLICEMUL
MASA NETTO
400 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁOIK Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 x 400 g - 2400 g
RODZAJ
EMULGATOR W PROSZKU
KSZTAŁT
PŁATKI | WIÓRKI
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁA
KONSYSTENCJA
SYPKA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
PRZEZNACZENIE
DODATEK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA GORĄCO (60°C)
DOZOWANIE
30-60 g/kg
KOD PRODUKTU
39497
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
EMULGATORY
CERTYFIKATY
PRODUKT KOSZERNY
CERTYFIKATY
PRODUKT WEGAŃSKI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SOSA496

Marka: Sosa Ingredients

400 g LECITINA DE SOJA EN POLVO (E322) 38754 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w proszku substancja emulgująca

favorite_border favorite

Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.

Cena 189,00 zł

47,25 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA505

Marka: Sosa Ingredients

300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

favorite_border favorite

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.

Cena 137,00 zł

456,67 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT96

Marka: CALLEBAUT

1 kg DARK FOUNTAIN CHOCOLATE 57.6% CHD-N811FOUNE4-U71 CALLEBAUT wysoko płynna ciemna czekolada do fontanny

favorite_border favorite

Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)

Cena 108,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: TRUCILLO01

Marka: TRUCILLO

op. 1 kg KAWA ZIARNISTA 100% ARABICA TRUCILLO o słodkim i wyrafinowanym smaku z nutami kwiatów i owoców

favorite_border favorite

Kawa ziarnista - 100% Arabica - o słodkim i wyrafinowanym smaku z nutami kwiatów i owoców. Przeznaczona do użytku profesjonalnego oraz na użytek domowy.

Cena 170,00 zł

170,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SOSA466

Marka: Sosa Ingredients

op. 300 g REMOLATXA - liofilizowany proszek z buraka - naturalny barwnik spożywczy - Sosa Ingredients

favorite_border favorite

Naturalny ekstrakt w proszku pozwala cieszyć się skoncentrowanym smakiem i żywym kolorem buraków o każdej porze roku! Naturalny dodatek do żywności nadający barwę, smak i aromat.

Cena 86,10 zł

28,70 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU