Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
SANETT - to roślinny zamiennik żelatyny - produkt na bazie mielonych wodorostów i błonnika cytrynowego, przeznaczony do stabilizowania wegańskich (i tradycyjnych) kremów (a także bitej śmietany oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (wrzątek) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g kremu). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego. Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość kremu i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość kremu i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako roślinna alternatywa dla żelatyny również do tradycyjnych kremów i deserów.
Składniki: cukier, mielone wodorosty (gracilaria verrucosa), skrobia, błonnik cytrynowy; może zawierać jaja, mleko i soję oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.