
48,00 zł / 1 kg
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
SANETT - to produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku, przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany (a także kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych). Przed dodaniem produktu do stabilizowanej masy należy go dokładnie wymieszać z gorącą wodą (o temperaturze około 80°C) we właściwych proporcjach (40 g stabilizatora + 80 g gorącej wody + 1000 g słodzonej bitej śmietany). Stabilizator przeznaczony jest zarówno do użytku bezpośredniego jak i odroczonego użycia. W celu przygotowania mieszanki do późniejszego zastosowania należy połączyć 500 g stabilizatora z 1000 g gorącej wody (o temperaturze około 80°C). Mieszankę należy przechowywać w chłodnym miejscu. Podczas stosowania stabilizatora z wcześniej przygotowanej mieszanki należy przed użyciem podgrzać mieszankę do temperatury około 40°C (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej). Stabilizator może być stosowany łącznie z dodatkiem past smakowych. Podczas stosowania past smakowych mieszankę stabilizatora z wodą należy najpierw połączyć z pastą smakową i dokładnie wymieszać. Następnie do mieszanki z pastą smakową dodać niewielką ilość bitej śmietany (lub kremu) i delikatnie wymieszać. Na koniec należy dodać pozostałą ilość bitej śmietany ( lub kremu) i dokładnie wymieszać. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do nadawania odpowiedniej struktury i stabilizowania kremów cukierniczych, a także tortów i deserów musowych.
Składniki: cukier, żelatyna; może zawierać śladowe ilości mleka, soi, selera i pszenicy oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; do dozowania i nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; optymalna temperatura przechowywania do od 15°C do 20°C.
DOZOWANIE - PRZEPIS PODSTAWOWY (BEZPOŚREDNIE UŻYCIE) | |
SANETT | 40.0 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 80.0 g |
SŁODZONA BITA ŚMIETANA | 1000 g |
PRZY STOSOWANIU PAST SMAKOWYCH NALEŻY NAJPIERW WYMIESZAĆ ROZTWÓR STABILIZATORA Z PASTĄ SMAKOWĄ, NASTĘPNIE Z NIEWIELKĄ ILOSCIĄ BITEJ ŚMIETANY, A NA KONIEC DODAĆ POZOSTAŁĄ BITĄ ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. |
DOZOWANIE - PZYGOTOWANIE WIĘKSZEJ ILOŚCI ROZTWORU STABILIZATORA DO PÓŹNIEJSZEGO UŻYCIA | |
SANETT | 500 g |
WODA O TEMPERATURZE OKOŁO 80°C | 1000 g |
STOSOWAĆ 120 GRAMÓW PRZYGOTOWANEGO ROZTWORU NA 1000 GRAMÓW SŁODZONEJ BITEJ ŚMIETANY (120 GRAMÓW ROZTWORU ODPOWIADA 8 LISTKOM ŻELATYNY) | |
ROZTWÓR PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIESJCU | |
PRZED PONOWNYM UŻYCIEM NALEŻY PODGRZAĆ ROZTWÓR DO TEMPERATURY OKOŁO 40°C (W KĄPIELI WODNEJ LUB KUCHENCE MIKROFALOWEJ) |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1629/383 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 71.0 g |
Białko | 24.8 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: DAWN82
Marka: DAWN FOODS
Indeks: DAWN152
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: LOVENATURE21
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.
Indeks: LOVENATURE30
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.