- Nowy

Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.
Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego. Dodatek funkcjonalny może być stosowany do produkcji sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Łatwy w użyciu regulator kwasowości w proszku o wszechstronnym zastosowaniu. Charakteryzuje się doskonałą rozpuszczalnością. Dozowanie dodatku jest zróżnicowane i zależy od smaku pasty cytrusowej oraz rodzaju mrożonego produktu.
Składniki: regulatory kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas jabłkowy (E296), kwas askorbinowy (E300), dekstroza, maltodekstryna, sok cytrynowy w proszku, naturalny aromat cytrynowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Acidilia to regulator kwasowości oraz optymalizator profilu sensorycznego przeznaczony do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Dodatek funkcjonalny do sorbetów, lodów na patyku, deserów mrożonych, granity i mrożonych napojów bezalkoholowych.
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta Limone | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 20 g |
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta Bergamotto | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 16 g |
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta Arancia Sanguinello | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 12.5 g |
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta Pompelmo Rosa | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 14 g |
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta Mandarino | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 6 g |
DESERY MROŻONE | |
Pasta cytrusowa | 5% |
Acidilia (regulator kwasowości) | według uznania |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1426 kJ / 333 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 49.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Nazwa handlowa | Acidilia |
Numer katalogowy | 12098800 |
Rodzaj | mieszanka do regulowania kwasowości |
Smak | subtelny, cytrusowy |
Barwa | biała |
Forma | proszek |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 1.0 kg |
Opakowanie zbiorcze | 4.0 kg = 1.0 kg x 4 op. |
Seria produktowa | Gusti Paste alla Frutta |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje |
Produkt | wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy dokładnie zamknąć opakowanie. Produkt podlega dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: SOSA298
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA224
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA503
Marka: Sosa Ingredients
Kwas askorbinowy w postaci proszku o neutralnym smaku i zapachu - dodatek do żywności o właściwościach przeciwutleniających i regulujących kwasowość.
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA354
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: PERNIGOTTI338
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta mandarynkowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta mandarynka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI339
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta grejpfrutowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta różowy grejpfrut pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI343
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania...
Indeks: PERNIGOTTI344
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...
Indeks: PERNIGOTTI345
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta cytrynowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta cytrynowa pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...
Indeks: PAVONI83
Marka: PAVONI ITALIA
Kwadratowe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: DAWN237
Marka: DAWN FOODS
Indeks: MODECOR128
Marka: MODECOR
CARTRIGE DJ A4 AZO MAGENTA
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.