
Indeks: TALA07
Marka: TALA
∅ 28 x h 3.5 cm FORMA DO TARTY 10A10682 TALA forma ze stali węglowej z wyjmowanym dnem
Kuleczki ceramiczne zabezpieczające ciasto kruche przed powstawaniem pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Niezbędny pomocnik podczas wypiekania blatów z ciasta kruchego. Zapewniają równomierny stopień wypieczenia.
Kuleczki ceramiczne są bardzo przydatne podczas pieczenia ciasta kruchego oraz ciasta francuskiego. Stosowanie kuleczek podczas pieczenia zapobiega powstawaniu pęcherzyków powietrza oraz nierównomiernemu wzrostowi ciasta. Kuleczki zapewniają również równomierny stopień wypieczenia oraz chronią przed nadmiernym zarumienieniem. Idealnie sprawdzą się podczas wypiekania blatów z ciasta kruchego oraz spodów do tarty (zarówno z ciasta kruchego jak i francuskiego).
Kuleczki należy rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni ciasta wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczek nie wysypujemy bezpośrednio na ciasto (zawsze powierzchnię ciasta należy zabezpieczyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową). Jest to produkt wielorazowego użytku, w razie potrzeby kuleczki można umyć pod bieżącą wodą. Przed schowaniem kuleczek do opakowania należy je dokładnie wysuszyć.
W opakowaniu znajduje się 600 g kuleczek o średnicy około 10 mm. Zawartość opakowania wystarcza do pokrycia wypiekanego spodu o średnicy 28-30 cm. Kuleczki zapakowane są w transparentne wiaderko z tworzywa z pokrywką. Spraw by Twoje kruche wypieki były zawsze idealne!
Indeks: TALA07
Marka: TALA
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Kuleczki ceramiczne zabezpieczające ciasto kruche przed powstawaniem pęcherzyków powietrza podczas pieczenia. Niezbędny pomocnik podczas wypiekania blatów z ciasta kruchego. Zapewniają równomierny stopień wypieczenia.