Seria pobudzających kreatywność dekoracji czekoladowych.

Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami *, które są w pełni bezpieczne do spożycia. Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C).
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni.
Dekoracje czekoladowe umieszczone są na specjalnie przygotowanych blistrach z tworzywa i zapakowane w tekturowe pudełko.


Składniki: ciemna czekolada (95%) (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), barwniki: błękit brylantowy FCF (E133), tlenki i wodorotlenki żelaza (E172); zawartość masy kakaowej w czekoladzie - minimum 60%; może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 15-18°C; wilgotność względna poniżej 40-50%.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
2435/586 kJ/kcal |
Tłuszcz |
40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
25.0 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
40.0 g |
Białko |
5.2 g |
Sól |
0.01 g |


W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR



