Srebrne lentilki czekoladowe do dekoracji!
Lentilki, to draże czekoladowe, czyli niewielkich rozmiarów cukierki czekoladowe, które pod chrupiącą skorupką kryją delikatne i rozpływające się w ustach czekoladowe wnętrze. Lentilki przeznaczone są do dekorowania różnego rodzaju wyrobów oraz stosowane jako kolorowy dodatek do wypieków. Doskonale sprawdzą się jako posypka do lodów i deserów, element dekoracyjny do tortów i babeczek. Posypka dobrze utrzymuje sią na różnego rodzaju masach i kremach. Dekoracji kremów najlepiej dokonywać na krótko przed podaniem, ponieważ barwniki wykazują ograniczoną stabilność pod wpływem działania wilgoci oraz wysokich i niskich temperatur. Zmieniony skład cukierków nie zawiera w swoim składzie bieli tytanowej. Błyszczące draże czekoladowe mają średnicę około 10-12 mm.
Jaki skład mają lentilki czekoladowe?
Składniki: otoczka: cukier, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma arabska (E414), żelatyna, maltodekstryna, barwniki spożywcze: srebro (E174); wnętrze: ciemna czekolada (37%) (cukier, masa kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka, suszonych owoców, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz zboża zawierające gluten.
Ostrzeżenia: Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Jak przechowywać lentilki czekoladowe?
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Do nabierania i nakładania posypek używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Dekorowanie ręczne najlepiej prowadzić w rękawiczkach jednorazowych.
Szczegóły i charakterystyka produktu - lentilki metalizowane:
Opakowanie |
plastikowy słoiczek z nakrętką |
Masa netto |
40 g |
Rodzaj |
posypka dekoracyjna |
Kolor |
srebrny |
Wymiary posypki |
śr. 10-12 mm |
Seria produktowa |
lentilki metalizowane |
Nazwa handlowa |
lentilki srebrne metalizowane |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
do dekoracji cukierniczych |
Smak |
czekoladowy |
Konsystencja |
chrupiąca otoczka i kremowe wnętrze |
Powierzchnia |
metaliczna |
Producent |
Sweet Decor |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Jaką wartość odżywczą maja draże czekoladowe?
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1830 kJ / 434 kcal |
Tłuszcz |
11.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.0 g |
Węglowodany |
79.9 g |
w tym cukry |
69.1 g |
Białko |
2.2 g |
Sól |
0.02 g |