
Indeks: FOODCOLOURS162
Marka: FOOD COLOURS
100g Barwnik ZIELONY LIMONKOWY do CZEKOLADY na bazie tłuszczu kakaowego CB-081 Food Colours
65,50 zł / 100 g
Dekoracyjny mix posypek cukrowych stworzony do dekoracji wielkanocnych wypieków i deserów. Doskonale sprawdzi się do ozdobienia lukru na wielkanocnych babkach i ciasteczkach.
Seria autorskich, kolorowych mieszanek posypek cukrowych do dekorowania wyrobów cukierniczych.
Dopracowane połączenie różnego rodzaju posypek, które dają tematyczny mix gotowy do użycia.
Idealne rozwiązanie, które pozwala na szybkie i efektowne udekorowanie domowych wypieków i deserów.
Mieszanki zapakowane są w małe plastikowe buteleczki z nakrętką, co znacznie ułatwia ich dozowanie oraz przechowywanie.
W skład mieszanek wchodzą cukrowe maczki, perełki, pałeczki, konfetti oraz rożnego rodzaju kryształki.
Pozwalają na stworzenie oryginalnej dekoracji przy niewielkim nakładzie pracy.
Doskonale sprawdzą się również do dekorowania lukrowanych ciasteczek i pierniczków.
WIELKANOCNY MIX POSYPEK CUKROWYCH DSKONALE SPRAWDZI SIĘ DO UDEKOROWANIA LUKRU NA ŚWIĄTECZNEJ BABCE I MAKOWCU, OZDOBIENIA PANETTONE, BABECZEK, CIASTECZEK, MAZURKÓW I CZEKOLADEK - DODAJ KOLORU DO SWOICH SŁODKICH WYROBÓW.
Skład mieszanki dekoracyjnej:
konfetti kaczuszki żółte
konfetti serduszka różowe
konfetti kółeczka żółte i różowe
maczek cukrowy żółty i różowy
pałeczki cukrowe żółte i różowe
perełki błyszczące złote i zielone
posypka mimoza żółte
Składniki: cukier, ryż preparowany, skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier puder, syrop glukozowy, maltodekstryna, mąka pszenna, mąka ryżowa, cukier puder, tłuszcz roślinny (palmowy, słonecznikowy), olej słonecznikowy wysoko oleinowy, barwniki: kurkumina (E100), tartrazyna (E102), błękit patentowy (E131), koszenila (E120), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), srebro (E174), kurkumina, szelak (E904), substancje glazurujące: wosk pszczeli żółty, talk, tłuszcz kokosowy, naturalny aromat waniliowy, woda, substancja glazurująca: capol; może zawierać śladowe ilości jaj, mleka, orzechów; zawiera gluten.
Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1695/402 kJ/kcal |
Tłuszcz | 2.44 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.20 g |
Węglowodany | 94.41 g |
w tym cukry | 84.71 g |
Białko | 0.98 g |
Sól | 0.035 g |
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Indeks: FOODCOLOURS162
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR1173(5)
Marka: MODECOR
Pomarańczowy barwnik cukierniczy do białej czekolady i kremu maślanego. Color Paste, to seria barwników spożywczych wykonanych na bazie tłuszczu. Barwnik rozpuszczalny w tłuszczu przeznaczony przede wszystkim do dekoracji białej czekolady oraz mas i kremów cukierniczych o wysokiej zawartości tłuszczu.
Indeks: SEMPRE193/3
Marka: SWEET DECOR
Cukrowe dekorki - seria posypek cukrowych w formie konfetti, dostępnych w różnorodnych wzorach i kolorach >>> pozwalają na dobór odpowiedniej dekoracji na każdą okazję.
Indeks: SWEETDECOR75/7
Marka: SWEET DECOR
Seria barwników spożywczych w proszku do barwienia lukru królewskiego i masy cukrowej. Barwniki do użytku domowego, w małych opakowaniach.
Dekoracyjny mix posypek cukrowych stworzony do dekoracji wielkanocnych wypieków i deserów. Doskonale sprawdzi się do ozdobienia lukru na wielkanocnych babkach i ciasteczkach.