Intensywnie kakaowa posypka do lodów!

Granella di Biscotto Extradark, to posypka cukiernicza w postaci pokruszonych ciasteczek o intensywnym smaku i barwie czarnego kakao. Wyjątkowy czarny kolor posypki uzyskiwany jest po przez dodatek czarnego proszku kakaowego. Wyjątkowa kruchość i chrupkość ciasteczek, która utrzymuje się po wymieszaniu z lodami i kremami. Granella to nieregularne kawałki kruszonych ciasteczek. Doskonały dodatek do lodów z automatu typu Flurry oraz do jogurtu mrożonego. Posypka z czarnych ciasteczek idealnie sprawdzi się jako dodatek do gofrów i deserów. Kawałki chrupiących ciasteczek mogą służyć jako posypka dekoracyjna oraz jako dodatek do wypieków, zwłaszcza serników i babeczek. Posypka doskonale komponuje się z różnego rodzaju masami i kremami. Kruszone ciasteczka można stosować również do dekoracji tortów, obtaczania trufli i lizaków z ciasta lub jako składnik wyrobów czekoladowych. Granella doskonale sprawdza się jako chrupiący dodatek do lodów ciasteczkowych typu "oreo" oraz jako składnik nadziewanych tabliczek czekolady i batoników. Niezbędny składnik wszystkich wyrobów cukierniczych inspirowanych kultowymi ciasteczkami "oreo". Główne zastosowania granelli z ciasteczek oreo: dodatek smakowy, teksturalny i dekoracyjny do lodów, deserów, wypieków i napojów.

Skład chrupiącej granelli z ciasteczek Oreo:

Składniki i alergeny: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), kakao w proszku, woda, syrop glukozowy, sól, środek spulchniający: wodorowęglan sodu (E500(ii)), aromaty; produkt zawiera gluten; produkt może zawierać jaja, soję, mleko, skorupiaki oraz ich pochodne.

Przechowywanie posypki do lodów:

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Maksymalna temperatura przechowywania to 25°C. Maksymalna wilgotność względna powietrza to 70%. Po otwarciu produkt najlepiej przesypać do zamykanego pojemnika przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów lub używać jednorazowych rękawiczek ochronnych. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie i zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych. Właściwe warunki przechowywania pozwalają na zachowanie świeżości i odpowiedniej chrupkości posypki do lodów.

Możliwe zastosowania posypki z kruszonych ciasteczek Oreo:

- posypka do lodów z automatu typu Flurry, gofrów i deserów, jogurtu mrożonego,
- chrupiący dodatek do wypieków, zwłaszcza serników, babeczek,
- posypka cukiernicza i posypka dekoracyjna, do trufli, tabliczek czekolady, lizaków z ciasta (cake pops),
- do dekoracji napojów kawowych z bitą śmietaną, koktajli mlecznych i gorącej czekolady,
- chrupiący składnik do kremów i nadzień cukierniczych.

Wartość odżywcza chrupiącej posypki do lodów:

PRZYBLIŻÓNA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1878 kJ / 449 kcal |
Tłuszcz |
15.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
8.0 g |
Węglowodany |
66.4 g |
w tym cukry |
25.3 g |
Białko |
8.3 g |
Sól |
0.4 g |


Szczegóły i charakterystyka produktu - Granella z ciasteczek Oreo:

Opakowanie |
torebka papierowa |
Masa netto |
500 g = 0.5 kg |
Rodzaj |
posypka w formie pokruszonych ciasteczek |
Smak |
kruche ciasteczka kakaowe |
Kolor |
intensywny, ciemnobrązowy, czarnobrązowy |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
posypka cukiernicza, dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych |
Nazwa handlowa |
Granella di Biscotto Extradark |
Forma |
nieregularne kawałki pokruszonych ciasteczek |
Producent |
Salpa & Cherubini S.R.L. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano we Włoszech |
Kod produktu |
3070042-B |
Numer katalogowy |
GR0361 |


