Uniwersalna w zastosowaniu czekoladowa posypka w kształcie pałeczek idealna do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Przygotowana z wysokiej jakości belgijskiej czekolady z dodatkiem naturalnego aromatu wanilii. Charakteryzuje się naturalnym wysokim połyskiem, co czyni ją wyjątkową dekoracją słodkich kreacji. Idealnie sprawdzi się w każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej. Zastosowanie - do dekoracji: ciast, tortów, deserów, pralin, trufli, babeczek, muffinów, pączków, lizaków, ciasteczek, monoporcji oraz wielu innych.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, naturalny aromat waniliowy; posypka z mlecznej czekolady zawiera minimum 27.8% kakao oraz minimum 13.6% mleka.

Warunki przechowywania: posypkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, ciepła oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2185/522 kJ/kcal |
Tłuszcz |
28.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
17.0 g |
Węglowodany |
62.0 g |
w tym cukry |
61.0 g |
Białko |
5.3 g |
Sól |
0.14 g |
