Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego.
Kataifi lub Kadayif, to wyjątkowe ciasto sporządzane w formie bardzo cienkich nitek, które formą przypominają drobne igiełki. Ciasto cieszy się popularnością w kuchniach Bliskiego Wschodu, Turcji, Grecji i Bałkanów. Posiada neutralny smak i bardzo delikatny aromat. Po upieczeniu lub uprażeniu zyskuje wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Wykorzystywane jest zarówno do słodkich jak i wytrawnych przepisów. Ciasto wytwarza się z kilku podstawowych składników. Jego sekret tkwi jednak w formie bardzo cienkich nitek, które dają szerokie możliwości wykorzystania. Ciasto to niezbędny składnik do nadziewania tabliczek czekolady w stylu dubajskim. Jednak po za tym powszechnym zastosowaniem cieszy się dużą uniwersalnością w zastosowaniu. Prażone ciasto w formie drobnych igiełek, to produkt o delikatnym smaku i subtelnym aromacie, który wykorzystasz bezpośrednio jako chrupiący składnik różnego rodzaju deserów i potraw, nie tylko do orientalnych przepisów.
Produkt do przygotowania nadziewanej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego. Do przygotowania nadziewanej czekolady w stylu dubajskim będziesz potrzebować także odpowiedniej formy oraz kremowej pasty pistacjowej!
Inne możliwości zastosowania chrupiącego ciasta w postaci cienkich nitek:
Prażone ciasto Kataifi w formie drobnych nitek czy igiełek, to bez wątpienia podstawowy składnik nadzienia pistacjowego do dubajskiej czekolady. Prażone nitki wykorzystasz również jako chrupiący składnik do nadzień cukierniczych, element chrupiącej warstwy do tortu, dodatek do deserów w formie chrupiącej posypki. Z prażonymi nitkami ciasta Kadayif każdy deser będzie smakował wyśmienicie. Wyjątkowo kruche ciasto o neutralnym smaku wykorzystasz także do wytrawnych przekąsek i potraw. Doskonale sprawdzi się do ciast i deserów inspirowanych dubajską czekoladą oraz tradycyjnymi przepisami kuchni orientalnej.
Skład chrupiącego ciasta Kataifi:
Składniki: mąka pszenna, woda, sól; alergeny: produkt zawiera pszenicę oraz gluten, może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Wartość odżywcza prażonego ciasta Kadayif:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna
1390 kJ / 330 kcal
Tłuszcz
0.65 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.10 g
Węglowodany
75.0 g
w tym cukry
0.0 g
Białko
4.0 g
Sól
0.1 g
Jak przechowywać prażone ciasto do dubajskiej czekolady?
Warunki przechowywania: prażone ciasto Kataifi nie wymaga rygorystycznych warunków przechowywania. Najważniejsze, żeby produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w celu jak najdłuższego zachowania wyjątkowej chrupkości i kruchości ciasta. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów kuchennych lub porcjować ciasto w jednorazowych rękawiczkach przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu produkt należy zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych oraz szczelnie zamknąć opakowanie.
Szczegóły i charakterystyka produktu - prażone nitki Kataifi:
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania.
Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego.