- Nowy

Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego.
Kataifi lub Kadayif, to wyjątkowe ciasto sporządzane w formie bardzo cienkich nitek, które formą przypominają drobne igiełki. Ciasto cieszy się popularnością w kuchniach Bliskiego Wschodu, Turcji, Grecji i Bałkanów. Posiada neutralny smak i bardzo delikatny aromat. Po upieczeniu lub uprażeniu zyskuje wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Wykorzystywane jest zarówno do słodkich jak i wytrawnych przepisów. Ciasto wytwarza się z kilku podstawowych składników. Jego sekret tkwi jednak w formie bardzo cienkich nitek, które dają szerokie możliwości wykorzystania. Ciasto to niezbędny składnik do nadziewania tabliczek czekolady w stylu dubajskim. Jednak po za tym powszechnym zastosowaniem cieszy się dużą uniwersalnością w zastosowaniu. Prażone ciasto w formie drobnych igiełek, to produkt o delikatnym smaku i subtelnym aromacie, który wykorzystasz bezpośrednio jako chrupiący składnik różnego rodzaju deserów i potraw, nie tylko do orientalnych przepisów.
Produkt do przygotowania nadziewanej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego. Do przygotowania nadziewanej czekolady w stylu dubajskim będziesz potrzebować także odpowiedniej formy oraz kremowej pasty pistacjowej!
Prażone ciasto Kataifi w formie drobnych nitek czy igiełek, to bez wątpienia podstawowy składnik nadzienia pistacjowego do dubajskiej czekolady. Prażone nitki wykorzystasz również jako chrupiący składnik do nadzień cukierniczych, element chrupiącej warstwy do tortu, dodatek do deserów w formie chrupiącej posypki. Z prażonymi nitkami ciasta Kadayif każdy deser będzie smakował wyśmienicie. Wyjątkowo kruche ciasto o neutralnym smaku wykorzystasz także do wytrawnych przekąsek i potraw. Doskonale sprawdzi się do ciast i deserów inspirowanych dubajską czekoladą oraz tradycyjnymi przepisami kuchni orientalnej.
Składniki: mąka pszenna, woda, sól; alergeny: produkt zawiera pszenicę oraz gluten, może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1390 kJ / 330 kcal |
Tłuszcz | 0.65 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.10 g |
Węglowodany | 75.0 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 4.0 g |
Sól | 0.1 g |
Warunki przechowywania: prażone ciasto Kataifi nie wymaga rygorystycznych warunków przechowywania. Najważniejsze, żeby produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w celu jak najdłuższego zachowania wyjątkowej chrupkości i kruchości ciasta. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów kuchennych lub porcjować ciasto w jednorazowych rękawiczkach przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu produkt należy zabezpieczyć przed działaniem czynników zewnętrznych oraz szczelnie zamknąć opakowanie.
Nazwa handlowa | Kadayif Prażone |
Seria produktowa | Dubai Style Chocolate |
Rodzaj | prażone ciasto Kataifi |
Forma | produkt gotowy do użycia |
Kształt | drobne nitki, igiełki |
Smak | neutralny |
Aromat | delikatny z prażonymi nutami |
Barwa | kremowa, brązowa |
Opakowanie | plastikowy słoiczek z nakrętką |
Masa netto | 5 kg |
Przeznaczenie | gotowy produkt do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | składnik dubajskiej czekolady |
Producent | Wyprodukowano dla Sempre Group |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w UE |
Kraj pochodzenia | Turcja |
Indeks: PERNIGOTTI48
Marka: PERNIGOTTI
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: LEAGEL02
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Indeks: HANSBRUNNER152
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Indeks: HANSBRUNNER153
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Indeks: HANSBRUNNER154
Marka: HANS BRUNNER
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Obejrzyj krótki film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD198
Marka: CHOCOLATE WORLD
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Indeks: CHOCOWORLD196
Marka: CHOCOLATE WORLD
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Indeks: CHOCOWORLD197
Marka: CHOCOLATE WORLD
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
Indeks: SEMPRE550
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: SEMPRE551
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI335
Marka: PERNIGOTTI
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Niezbędny składnik do bogato nadzianej tabliczki czekolady w stylu dubajskim. Gotowe do użycia pokruszone nitki prażonego ciasta Kataifi. Produkt do tabliczek czekolady i deserów inspirowanych dubajską czekoladą z pistacjami. Duże opakowanie do użytku profesjonalnego.