
Indeks: BAKELS04(1)
1kg NON TEMP WHITE Surogat czekoladowy/polewa czekoladowa BIAŁA Bakels
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
54,00 zł / 1 kg
Biała polewa cukiernicza nie wymagająca temperowania. Gotowy produkt, który wystarczy upłynnić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Przeznaczona do oblewania, powlekania i dekorowania wyrobów piekarskich i cukierniczych. Idealna do ozdabiania świątecznych wypieków (babek wielkanocnych, makowca itp.) - (produkt konfekcjonowany).
DOWER EASYMELT:
- to biała polewa cukiernicza w postaci nieregularnych kawałków nie wymagająca temperowania,
- produkt gotowy do użycia - wymagający jedynie upłynnienia,
- pozwala na łatwe oblewanie, dekorowanie i powlekanie wyrobów piekarskich i cukierniczych,
- zapewnia zawsze równą i błyszczącą powierzchnię,
- po zastygnięciu jest odpowiednio elastyczna, dzięki czemu nie kruszy się i nie oddziela się od produktu,
- pozwala na łatwe porcjowanie wyrobów z polewą,
- przeznaczona do rozpuszczania w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej,
- nie wymaga temperowania,
- delikatny smak zbliżony do smaku białej czekolady z waniliową nutą,
- przyjemna jasno kremowa barwa,
- uniwersalne zastosowanie,
- łatwa w użyciu.
*polewa w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Zastosowanie:
- do oblewania i powlekania ciast, wyrobów ciastkarskich i wyrobów cukierniczych,
- baza do tworzenia kolorowych polew cukierniczych,
- do oblewania i dekorowania pączków i donuts,
- do dekoracji świątecznych wypieków (baby wielkanocne, makowce, ciasta drożdżowe),
- polewa do wyrobów z ciasta francuskiego itp.
- możliwość łatwego barwienia przy użyciu barwników spożywczych rozpuszczalnych w tłuszczu.
Sposób użycia: przed użyciem produkt należy upłynnić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej; podczas rozpuszczania temperatura nie powinna przekraczać 35°C.
Składniki: cukier, całkowicie uwodornione tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy) w zmiennych proporcjach, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat, wanilina; produkt może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych oraz innych orzechów, jaj, glutenu oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, maksymalna wilgotność względna otoczenia podczas składowania produktu to 70%. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie (produkt zapakowany jest w worek umożliwiający wielokrotne zamykanie i otwieranie). Do nakładania i dozowania polewy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Charakterystyka produktu: | |
Nazwa handlowa | Dower easymelt Chocovic |
Numer katalogowy | ILW-J07DOVE-D91 |
Masa netto | 1.0 kg |
Rodzaj produktu | gotowa do użycia polewa nie wymagająca temperowania |
Opakowanie | aluminiowy worek z zamknięciem |
Smak | biała czekolada |
Zastosowanie | do oblewania i powlekania |
Przeznaczenie | na użytek domowy |
Forma | kawałki o średnicy około 2 cm |
Sposób użycia | wymaga upłynnienia |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2494/596 kJ/kcal |
Tłuszcz | 39.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 35.7 g |
Węglowodany | 60.5 g |
w tym cukry | 60.1 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Indeks: BAKELS04(1)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: DAWN110(1)
Marka: DAWN FOODS
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: BAKELS06
Ciemna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: DAWN199
Marka: DAWN FOODS
Mleczna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: DAWN198
Marka: DAWN FOODS
Ciemna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: DANTOM08
Marka: DANTOM
Wytrzymałe i antypoślizgowe rękawy cukiernicze jednorazowego użytku o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i gastronomii.
Indeks: EUROVANILLE24
Marka: EUROVANILLE
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Indeks: PAPILART129
Marka: NOVACART
Indeks: SEMPRE34
Marka: SEMPRE
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Biała polewa cukiernicza nie wymagająca temperowania. Gotowy produkt, który wystarczy upłynnić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Przeznaczona do oblewania, powlekania i dekorowania wyrobów piekarskich i cukierniczych. Idealna do ozdabiania świątecznych wypieków (babek wielkanocnych, makowca itp.) - (produkt konfekcjonowany).