op. 3 kg Variegato Pistacchio Con Granella - 12093019 Pernigotti - krem pistacjowy z chrupiącym dodatkiem pokruszonych orzechów

PERNIGOTTI48

Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.

618,00 zł
Brutto

206,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Pasta pistacjowa z kruszonymi kawałkami orzechów!

Variegato Pistacchio Con Granella to podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Pistacjowa pasta cukiernicza o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym akcentem w postaci granelli pistacjowej.

Zastosowanie past variegato:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,

- do przekładania i smarowania tortów,

- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,

- dodatek do kremów i deserów,

- nadzienie cukiernicze,

- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Skład pistacjowej pasty cukierniczej:

Składniki: cukier, pasta pistacjowa (28.3%), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), kawałki pistacji (15%), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik spożywczy: kompleks miedziowy chlorofilu (E141).

Alergeny: produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania i użycia pasty cukierniczej:

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Unikać gwałtownych zmian temperatury otoczenia.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Dozowanie pistacjowej pasty variegato:

ZALECANE DOZOWANIE
Pasta variegato na zasadzie quantum satis, według uznania

Wartość odżywcza pasty z pistacjami:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2470 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 43.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.1 g
Węglowodany 37.0 g
w tym cukry 35.0 g
Białko 13.0 g
Sól 0.07 g

Pasta Variegato - szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Pistacchio Con Granella
Numer katalogowy 12093019B
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak pistacjowy
Barwa zielona
Konsystencja kremowa z kawałkami orzechów pistacjowych
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 2 x 3.0 kg
Seria produktowa Variegati Classici
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.
Kraj produkcji Wyprodukowano we Włoszech

Informacje dodatkowe:

Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego późniejszymi zmianami w zakresie zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 1169/2011.

Produkt do użytku profesjonalnego i przemysłowego.

Półprodukt do lodów i cukiernictwa.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI48
6 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: DREIDOPPEL15

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTAROM CLASSIC PISTACHIO 0782 DREIDOPPEL pistacjowa pasta aromatyzująco-koloryzująca

Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.

Cena 99,00 zł

99,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI285

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.7 kg STRACCIATELLA PISTACCHIO CRISTALLI SALATI 12093227 PERNIGOTTI polewa pistacjowa z kryształkami słonego karmelu

Gotowa do użycia płynna stracciatella z pastą pistacjową i kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!

Cena 483,30 zł

179,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI315

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO 12092013 PERNIGOTTI pasta pistacjowa z kawałkami chrupiącego nugatu

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 916,75 zł Cena podstawowa 965,00 zł

183,35 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL398

Marka: COMPRITAL

op. 0.8 kg Topping Pistacchio PC730 Be the Top Comprital - polewa pistacjowa do lodów i gofrów - słodki sos pistacjowy

Polewa cukiernicza o smaku pistacjowym - Topping Pistacchio - Be The Top od Comprital. Słodki sos pistacjowy - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.

Cena 85,60 zł

107,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE550

Marka: SEMPRE

op. 250 g Pasta pistacjowa 100% - Sempre - pasta cukiernicza z prażonych i mielonych pistacji - BEZ DODATKÓW!

Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 87,50 zł

350,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE551

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Pasta pistacjowa 100% - Sempre - pasta cukiernicza z prażonych i mielonych pistacji - BEZ DODATKÓW!

Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 311,00 zł

311,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI156

Marka: BABBI

op. 3 kg Pistacchio Blend Babbi - pasta pistacjowa z dodatkiem prażonych pestek dyni - nr. kat. 12418

Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o wyjątkowym smaku prażonych pistacji wzbogaconych nutą prażonych pestek dyni. Produkt do użytku profesjonalnego. Przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 624,00 zł

208,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU