Pasta pistacjowa z kruszonymi kawałkami orzechów!
Variegato Pistacchio Con Granella to podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Pistacjowa pasta cukiernicza o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym akcentem w postaci granelli pistacjowej.
Zastosowanie past variegato:
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Skład pistacjowej pasty cukierniczej:
Składniki: cukier, pasta pistacjowa (28.3%), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), kawałki pistacji (15%), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik spożywczy: kompleks miedziowy chlorofilu (E141).
Alergeny: produkt może zawierać jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania i użycia pasty cukierniczej:
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Unikać gwałtownych zmian temperatury otoczenia.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Dozowanie pistacjowej pasty variegato:
ZALECANE DOZOWANIE |
Pasta variegato |
na zasadzie quantum satis, według uznania |
Wartość odżywcza pasty z pistacjami:
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2470 kJ / 594 kcal |
Tłuszcz |
43.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.1 g |
Węglowodany |
37.0 g |
w tym cukry |
35.0 g |
Białko |
13.0 g |
Sól |
0.07 g |
Pasta Variegato - szczegóły i charakterystyka produktu:
Nazwa handlowa |
Variegato Pistacchio Con Granella |
Numer katalogowy |
12093019B |
Rodzaj |
pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Smak |
pistacjowy |
Barwa |
zielona |
Konsystencja |
kremowa z kawałkami orzechów pistacjowych |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto |
3.0 kg |
Opakowanie zbiorcze |
6.0 kg = 2 x 3.0 kg |
Seria produktowa |
Variegati Classici |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
Produkt |
bezglutenowy |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano we Włoszech |
Informacje dodatkowe:
Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego późniejszymi zmianami w zakresie zanieczyszczeń w produktach spożywczych.
Produkt zgodny z Rozporządzeniem (UE) 1169/2011.
Produkt do użytku profesjonalnego i przemysłowego.
Półprodukt do lodów i cukiernictwa.