• Nowy
op. 3.5 kg Variegato Cioccopera - 12093642 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 3.5 kg Variegato Cioccopera - 12093642 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 3.5 kg Variegato Cioccopera - 12093642 Pernigotti - Cukieteria.pl

op. 3.5 kg Variegato Cioccopera - 12093642 Pernigotti - wegański krem czekoladowy z kandyzowanymi gruszkami

PERNIGOTTI348

Wegański krem czekoladowy z kawałkami kandyzowanych gruszek. Wyrafinowany smak łączący chrupiącą i soczystą konsystencję owoców z intensywnym smakiem kakao. Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych.

427,00 zł
Brutto

122,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Wegański krem czekoladowy z kandyzowanymi gruszkami:

Variegato Cioccopera, to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kakao i subtelnego smaku kandyzowanych gruszek. Doskonale zbilansowane połączenie smaku kakao i owoców. Dodatek kandyzowanych owoców wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Gotowa do użycia pasta cukiernicza wytwarzana bez dodatku składników pochodzenia zwierzęcego. Pozwala na tworzenie lodów wegańskich. Przeznaczona do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy cukiernicze, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Skład pasty cukierniczej:

Składniki: kandyzowane gruszki (40%) (gruszki, syrop glukozowy, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300)), syrop glukozowy, woda, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5%), dekstroza, tłuszcz kokosowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E33), aromaty, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202).

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów. 

Zastosowanie i dozowanie pasty Variegato:

Pasty variegato to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato można używać do produkcji lodów rzemieślniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są jednak przede wszystkim do przekładania i dekorowania lodów oraz w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Pasty variegato pozwalają na atrakcyjną prezentację lodów w witrynie. Stosowanie past variegato pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości. 

Pasty variegato stosowane są przede wszystkim: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach, do przekładania i smarowania tortów, jako dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych, jako dodatek do kremów i deserów, jako nadzienie cukiernicze, do nadziewania pralin i wyrobów z czekolady. Pasty variegato stosuje się w celu urozmaicenia i wzbogacenia smaku oraz konsystencji lodów, kremów, nadzień, wyrobów piekarniczych, cukierniczych i czekoladowych.

ZALECANE DOZOWANIE PAST VARIEGATO
Pasta variegato do lodów quantum satis, według uznania
Pasta cukiernicza quantum satis, według uznania

Wartość odżywcza pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1151 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 4.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.0 g
Węglowodany 55.0 g
w tym cukry 38.0 g
Białko 1.3 g
Sól 0.02 g

Pasta Variegato, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Variegato Cioccopera
Numer katalogowy 12093642
Rodzaj pasta variegato do przekładania i dekorowania
Smak krem kakaowy z kandyzowanymi gruszkami
Barwa brązowa
Konsystencja kremowa z kawałkami kandyzowanych gruszek
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie zbiorcze 7.0 kg = 2 x 3.5 kg
Seria produktowa Variegati Frutta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa
Produkt bezglutenowy, wegański
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Variegato, to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI348
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SEMPRE158

Marka: SEMPRE

3 kg VARIEGATO GRUSZKA SEMPRE pasta do przekładania i dekorowania z kawałkami owoców

favorite_border favorite

Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - gruszki - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 270,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

favorite_border favorite

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł

69,10 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SILIKOMART655

Marka: SILIKOMART

NATURAE MELA & PERA 33.317.36.0065 SILIKOMART forma silikonowa plastry jabłka i gruszki do haute cuisine

favorite_border favorite

Forma do tworzenia oryginalnych dekoracji, przystawek i potraw na najwyższym poziomie. Inspirowana naturą i stworzona we współpracy z topowymi szefami kuchni. Innowacyjna, a zarazem uniwersalna w zastosowaniu - wykazuje odporność w szerokim zakresie temperatur.

Cena 160,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI328

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.65 kg GELAGEL PERA ITALIA 12091203 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak włoska gruszka

favorite_border favorite

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku gruszki. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych. Baza do produkcji lodów gruszkowych. Baza do sorbetów gruszkowych.

Cena 183,15 zł

111,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE