- Nowy

Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.
Seria produktów Morettine pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Rewolucyjna linia produktów w postaci kremów do smarowania, z którymi przygotujesz doskonałe lody rzemieślnicze. Lody przygotowane z Morettina zaprezentujesz w witrynie w wyjątkowo zachęcającej i atrakcyjnej formie. Kremy stworzone do produkcji lodów o wyśmienitym smaku i bardzo apetycznym wyglądzie. Pozwalają na tworzenie oryginalnych smaków i łączenie różnorodnych tekstur. Dodatkowo zapewniają zachowanie stałej, wysokiej jakości lodów i wyrobów cukierniczych. przy jednoczesnym zachowaniu stałego standardu produkcji i jakości wyrobów.
Morettina Pepita, to krem powlekający o wyjątkowo smarownej konsystencji z dodatkiem całych, prażonych orzechów. Pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych, do przekładania, smarowania i dekorowania. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.
Pistacjowa Morettina Pepita, to produkt zawierający 15% wyselekcjonowanych pistacji poddanych procesowi prażenia w całości. Orzechy prażone z subtelnym dodatkiem soli, który uwydatnia doskonały smak pistacji.
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Podwójnie pistacjowy smak z prażoną nutą orzechów podkręcony subtelnym dodatkiem soli. Atrakcyjna intensywnie zielona barwa. Prażone orzechy dodane do kremu w całości zapewniają niesamowity efekt. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych poddanych procesowi prażenia.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia czy pozostałości produktu. Kremową pastę należy wymieszać przed użyciem oraz w razie potrzeby podgrzać w podwójnym kotle lub kąpieli wodnej. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Składniki: cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy), pasta pistacjowa (17%), solone i prażone pistacje (15%) (pistacje, sól), syrop glukozowy, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, zagęszczona śmietanka, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkumina (E100).
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.
Nazwa handlowa | Morettina Pepita Pistacchio |
Numer katalogowy | 12093071 |
Rodzaj produktu | gotowy do użycia krem cukierniczy |
Seria produktowa | Morettina Pepita |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze | 2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
Masa netto | 5.5 kg |
Smak | pistacjowy |
Barwa | charakterystyczna, zielona |
Zastosowanie | przekładanie i dekorowanie lodów, cukiernictwo |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Dozowanie | według uznania, quantum satis |
Certyfikaty | produkt bezglutenowy |
Konsystencja | kremowa z całymi orzechami |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2401 kJ / 577 kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.2 g |
Węglowodany | 43.0 g |
w tym cukry | 33.0 g |
Białko | 10.0 g |
Sól | 0.98 g |
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
Indeks: PERNIGOTTI48
Marka: PERNIGOTTI
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Indeks: BABBI137
Marka: BABBI
Kremowa pasta z pistacji i białej czekolady z chrupiącymi wafelkami i herbatnikami oraz praliną z karmelizowanych orzechów pistacjowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI291
Marka: PERNIGOTTI
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: PERNIGOTTI261
Marka: PERNIGOTTI
Morettina pepita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: PERNIGOTTI245
Marka: PERNIGOTTI
Pasta do lodów i cukiernictwa o czystym smaku prażonych pistacji (100% certyfikowanych zielonych orzechów pistacji). Doskonały smak i naturalna zielona barwa (produkt bez dodatku aromatów i barwników).
Indeks: PERNIGOTTI302
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI311
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: PERNIGOTTI334
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Gotowe nadzienie pistacjowe o wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej.
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.