Pasta pralinowa do przekładania lodów!

Seria past variegato z chrupiącymi wafelkami do przekładania i dekorowania. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z chrupiącym wafelkiem i dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Krem pralinowy z karmelizowanymi orzechami laskowymi!
Pasta variegato z wafelkami orzechowymi!

Variegato Praline - krem z kakao i orzechów laskowych z dodatkiem karmelizowanych orzechów laskowych i chrupiących wafelków orzechowych.

Składniki i alergeny: cukier, olej roślinny (słonecznikowy), karmelizowane orzechy laskowe (orzechy lakowe, cukier), wafelek (olej roślinny (kokosowy), mąka pszenna, cukier, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, mąka sojowa, skrobia ziemniaczana, prażone orzechy laskowe, kakao w proszku, żółtko jaja w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu (E500(ii)), difosforany (E450), sól, aromaty), prażone orzechy laskowe, dekstroza, kakao w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), masło kakaowe; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, nasion sezamu oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).


RECEPTURA - DOZOWANIE |
VARIEGATO WAFERINI |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2440/586 kJ/kcal |
Tłuszcz |
40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.9 g |
Węglowodany |
49.0 g |
w tym cukry |
40.0 g |
Białko |
6.0 g |
Sól |
0.05 g |


Zastosowanie pralinowych past variegato:
.png)
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.


