
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
5kg FWF-Z2CARA Nadzienie Karmelowe (toffee) CARAMEL FIL Callebaut
54,20 zł / 1 kg
Gęsta i wyjątkowo kremowa pasta do przekładania i dekorowania lodów o smaku słonego karmelu maślanego. Produkt do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
VARIEGATO SALTED BUTTER CARAMEL - gęsta i wyjątkowo kremowa pasta o smaku słonego karmelu maślanego.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci gładkiej pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
Składniki: woda, cukier, syrop glukozowy, słodzone mleko skondensowane, cukier karmelizowany (6%), skrobia modyfikowana, naturalny aromat, aromatyczny preparat karmelowy (0.5%) (cukier, syrop glukozowy, masło (15%), śmietana), regulator kwasowości: kwas mlekowy (E270), sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie i pistacje.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1088/256 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
Węglowodany | 61.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
Białko | 0.8 g |
Sól | 0.3 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO | 3.5 KG |
NAZWA HANDLOWA | VARIEGATO SALTED BUTTER CARAMEL |
NUMER KATALOGOWY | 12098755 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU | PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
SMAK | SŁONY KARMEL MAŚLANY |
BARWA | CHARAKTERYSTYCZNA - BRĄZOWA |
KONSYSTENCJA | KREMOWA, GŁADKA, GĘSTA |
SERIA PRODUKTOWA | VARIEGATO |
CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA NADZIENIE CUKIERNICZE NADZIENIE DO PRALIN |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BABBI14
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: SEMPRE455
Marka: SEMPRE
Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.
Indeks: PERNIGOTTI262
Marka: PERNIGOTTI
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z karmelową nutą. Do urozmaicania i oblewania lodów i deserów mrożonych. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem.
Gęsta i wyjątkowo kremowa pasta do przekładania i dekorowania lodów o smaku słonego karmelu maślanego. Produkt do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.