pasta variegato do przekładania i dekorowania z owocami leśnymi
  • pasta variegato do przekładania i dekorowania z owocami leśnymi
  • pasta variegato do przekładania i dekorowania z owocami leśnymi

3,5 kg VARIEGATO FRUTTI DI BOSCO 12095271A PERNIGOTTI pasta owoce leśne do przekładania i dekorowania

PERNIGOTTI279

Pasta do przekładania i dekorowania o intensywnym smaku i barwie z owocami leśnymi. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

318,50 zł
Brutto

91,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Pasta variegato z kawałkami owoców leśnych (jagody, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, maliny, truskawki) - idealna do urozmaicania smaków lodów, dekorowania i przekładania oraz jako nadzienie do wyrobów cukierniczych. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Stosowana jako pasta variegato do dekorowania i przekładania używana jest na zasadzie quantum satis - według uznania.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa (półprodukt w paście z wiśniami - do przekładania lodów rzemieślniczych oraz do nadziewania semifreddo i wyrobów cukierniczych).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: mrożone owoce leśne (jagody, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, maliny), cukier, syrop glukozowy, mrożone truskawki (7.6%), dekstroza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), skrobia modyfikowana (E1422), aromaty, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), skoncentrowany sok z czarnej marchwi, barwnik: indygotyna (E132); może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów włoskich i pistacji oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA VARIEGATO FRUTTI DI BOSCO quantum satis (według uznania)
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1130/266 kJ/kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.02 g

CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII < 5.000 ufc/g
PLEŚNIE < 100 ufc/g
DROŻDŻE < 100 ufc/g
ENTEROBAKTERIE < 100 ufc/g
GRONKOWIEC ZŁOCISTY < 20 ufc/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI279
10 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12095271A
NAZWA HANDLOWA
VARIEGATO FRUTTI DI BOSCO
MASA NETTO
3.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
2 x 3.5 kg (karton)
RODZAJ
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
SMAK
OWOCE LEŚNE
BARWA
PURPUROWA | CZERWONA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
GUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI275

Marka: PERNIGOTTI

3,5 kg VARIEGATO ARANCIA 12094027A PERNIGOTTI pasta z kandyzowaną skórką pomarańczową do przekładania i dekorowania

Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.

Cena 294,00 zł

84,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU