Cremvanille - pasta smakowa do lodów i deserów waniliowych!
Skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa. Kremowy smak i konsystencja. Pasta smakowa do produkcji kremowych lodów waniliowych. Dopracowany smak i aromat. Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasta doskonale sprawdza się do produkcji lodów na bazie mlecznej. Przeznaczona jest również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów. Profesjonalna pasta do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

Krem waniliowy do lodów i wyrobów cukierniczych!
Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej, przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.


Składniki: syrop cukrowy (cukier, woda), syrop glukozowy, żółtko jaja, aromaty, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), barwnik: karoteny (E160a); produkt może zawierać mleko.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA SMAKOWA |
50g / 1kg mieszanki bazowej |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1318/315 kJ/kcal |
Tłuszcz |
1.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.5 g |
Węglowodany |
70.0 g |
w tym cukry |
56.0 g |
Białko |
0.8 g |
Sól |
0.07 g |


CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO |
3.0 KG |
NAZWA HANDLOWA |
CREMVANILLE |
NUMER KATALOGOWY |
PC073P |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
6.0 KG = 2 X 3.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
36 MIESIĄCY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I CUKIERNICTWA |
SMAK |
WANILIOWY |
KONSYSTENCJA |
PASTA |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.



