"ONE" PASTES AND VARIEGATI - to kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych (pastes) i dekoracyjnych (variegati) umieszczona w wygodnych - kilogramowych (one) - opakowaniach. Produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych składników według starannie dopracowanych receptur, aby zaspokoić potrzeby wymagających cukierników i szefów kuchni. Seria została stworzona aby ułatwić dozowanie i zapewnić większe zróżnicowanie produktów w ofercie lokali (lodziarni, cukierni, restauracji) - mniejsze opakowanie jednostkowe pozwala na szybsze zużycie produktu. Seria doskonale sprawdzi się również do produkcji domowych lodów oraz podczas przygotowywania różnego rodzaju deserów i wypieków przez cukierników amatorów. Pasty charakteryzują się intensywnym i naturalnym smakiem oraz barwą. Klasyczne i owocowe pasty przeznaczone są do celów produkcyjnych - przede wszystkim jako składnik smakowy lub dekoracyjny do lodów, tortów, deserów, pralin, czekolady, oraz wyrobów piekarniczych. Pasty bez dodatku cukru doskonale sprawdzą się również do przygotowywania wyjątkowych przystawek i potraw. Można je stosować również do różnego rodzaju napojów, na przykład gorącej czekolady.

PASTA GIANDUIA TRINACRIA ONE - to pasta wytwarzana z prażonych orzechów laskowych i kakao z delikatną nutą wanilii Bourbon, bez dodatku cukru. Doskonałe połączenie smaków i aromatów. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Składniki: prażone orzechy laskowe, kakao w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, tłuszcze roślinne (bawełniany, palmowy, słonecznikowy, z krokosza barwieńskiego, masło illipe, masło shea), emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt z wanilii Bourbon; może zawierać pozostałe orzechy, orzechy arachidowe, soję, mleko oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać czystą i suchą szpatułą; po każdym użyciu należy wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie.

Opakowanie: wszystkie zastosowane w opakowaniach materiały spełniają wymagania rozporządzenia 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27/10/2004 (oraz zmianami dotyczącymi rozporządzenia) opisującymi wymagania odnośnie opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością (produktami spożywczymi) - Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA BABBI ONE |
100-120 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2545/616 kJ/kcal |
Tłuszcz |
53.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
8.6 g |
Węglowodany |
11.0 g |
w tym cukry |
3.0 g |
Białko |
16.0 g |
Sól |
0.02 g |

PRZEZNACZENIE

.png)
