Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
PASTA 100% Z NASION SŁONECZNIKA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia (o średniej intensywności) łuskanych nasion słonecznika, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty 100% charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny, potrawy itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych nasion charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką konsystencją. Proces prażenia nasion uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Zastosowanie: do produkcji lodów metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2289/546 kJ/kcal
Tłuszcz
46.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4.9 g
Węglowodany
22.6 g
w tym cukry
2.5 g
Białko
18.2 g
Błonnik
10.4 g
Sól
22.5 mg
Szczegóły produktu
SEMPRE462
39 Przedmioty
Opis
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
PASTA 100% Z NASION
AROMAT
PRAŻONE NUTY | CHARAKTERYSTYCZNY
SMAK
NASIONA SŁONECZNIKA
BARWA
BRĄZOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
GŁADKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
46.0 %
APLIKACJE
LODY | KREMY | NADZIENIA | WYROBY CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 65 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion sezamu do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.