- Nowy

Skoncentrowana pasta cytrynowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta cytrynowa pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.
Seria skoncentrowanych past cytrusowych wraz z dedykowanym dodatkiem regulującym poziom kwasowości w produktach. Inspirowana gajami cytrusowymi wprost ze starożytnych ogrodów śródziemnomorskich. Pięć dopracowanych smaków do tworzenia wyrafinowanych przepisów. Linia praktycznych past cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Wysokiej jakości pasty cytrusowe zastępujące owoce w sorbetach i mrożonych wyrobach cukierniczych. Cytrusowe pasty cukiernicze, to produkty o wysokiej koncentracji smaku i aromatu, które podlegają dozowaniu, zależnie od zastosowania.
Pasta Limone, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku i aromacie cytryn dojrzewających na słońcu. Pasta pozwala na tworzenie soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania orzeźwiającej granity oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Praktyczne i wszechstronne zastosowanie. Producent zaleca stosowanie pasty wraz z dodatkiem pozwalającym na regulowanie kwaśnego smaku owoców cytrusowych. Pasta cytrynowa podlega dozowaniu zależnie od zastosowania oraz zamierzonego efektu technologicznego.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Skoncentrowany dodatek smakowy do lodów, deserów i napojów mrożonych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, skrobia modyfikowana (E1422), naturalny aromat cytrynowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), maltodekstryna, sok z cytryny z proszku, ekstrakt z krokosza barwierskiego.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Pasty cukiernicze to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Skoncentrowane pasty cukiernicze o praktycznym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem owoców cytrusowych. Past należy używać zgodnie z recepturą, przestrzegając zasad dozowania. Stosowanie past zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości niezależnie od sezonu. Skoncentrowane pasty cytrusowe stosowane są przede wszystkim do produkcji: lodów i sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim, mrożonych napojów bezalkoholowych.
Pasty cytrusowe przeznaczone są do stosowania wraz z dedykowanym dodatkiem, który pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 20 g |
DESERY MROŻONE | |
Pasta cytrusowa | 5% |
Acidilia (regulator kwasowości) | według uznania |
GRANITA | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Woda | 744 g |
Cukier | 144 g |
Dekstroza | 12 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 20 g |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1234 kJ / 290 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 70.0 g |
w tym cukry | 56.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Nazwa handlowa | Pasta Limone |
Numer katalogowy | 12094593 |
Rodzaj | skoncentrowana pasta cukiernicza |
Smak | cytryna |
Barwa | jasnożółta |
Konsystencja | pasta |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą i folią zabezpieczającą |
Masa netto | 1.5 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 1.5 kg x 4 op. |
Seria produktowa | Gusti Paste alla Frutta |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje |
Produkt | wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Cytrusowa pasta cukiernicza, to półprodukt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty cukiernicze, to produkty podlegające dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: CALLEBAUT83
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem cytrynowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: SEMPRE38
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: DAWN26
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BALDINI04
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: DREIDOPPEL16
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI141
Marka: BABBI
Kremowa pasta cytrynowa VARIEGATO z chrupiącymi wafelkami i kawałkami herbatników - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI34
Marka: BABBI
Indeks: BABBI234
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: COMPRITAL389
Marka: COMPRITAL
Orzeźwiająca pasta cytrusowa z kawałkami kandyzowanych owoców - połączenie cytryny, limonki i bergamotki - gotowa do użycia pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Świeży dodatek smakowy do kremów cukierniczych i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI338
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta mandarynkowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta mandarynka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI339
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta grejpfrutowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta różowy grejpfrut pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI343
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania...
Indeks: PERNIGOTTI344
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...
Indeks: PERNIGOTTI340
Marka: PERNIGOTTI
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.
Skoncentrowana pasta cytrynowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta cytrynowa pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.