• Nowy
op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - Cukieteria.pl

op. 1.5 kg Pasta Bergamotto - 12094592 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - bergamotka

PERNIGOTTI344

Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.

202,50 zł
Brutto

135,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Pasta cytrusowa do lodów, deserów i napojów mrożonych:

Seria skoncentrowanych past cytrusowych wraz z dedykowanym dodatkiem regulującym poziom kwasowości w produktach. Inspirowana gajami cytrusowymi wprost ze starożytnych ogrodów śródziemnomorskich. Pięć dopracowanych smaków do tworzenia wyrafinowanych przepisów. Linia praktycznych past cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Wysokiej jakości pasty cytrusowe zastępujące owoce w sorbetach i mrożonych wyrobach cukierniczych. Cytrusowe pasty cukiernicze, to produkty o wysokiej koncentracji smaku i aromatu, które podlegają dozowaniu, zależnie od zastosowania. 

Skoncentrowana pasta bergamotka:

Pasta Bergamotto, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku i aromacie bergamotek dojrzewających na słońcu. Pasta pozwala na tworzenie soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania orzeźwiającej granity oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Praktyczne i wszechstronne zastosowanie. Producent zaleca stosowanie pasty wraz z dodatkiem pozwalającym na regulowanie kwaśnego smaku owoców cytrusowych. Pasta cytrynowa podlega dozowaniu zależnie od zastosowania oraz zamierzonego efektu technologicznego. 

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Skoncentrowany dodatek smakowy do lodów, deserów i napojów mrożonych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.

Skład skoncentrowanej pasty cytrusowej:

Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, skrobia modyfikowana (E1422), koncentrat soku z bergamotki, naturalny aromat bergamotka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: agar (E406), pektyna (E440), barwniki: karoteny (E160a), błękit brylantowy FCF (E133).

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Zastosowanie past cytrusowych:

Pasty cukiernicze to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Skoncentrowane pasty cukiernicze o praktycznym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem owoców cytrusowych. Past należy używać zgodnie z recepturą, przestrzegając zasad dozowania. Stosowanie past zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości niezależnie od sezonu. Skoncentrowane pasty cytrusowe stosowane są przede wszystkim do produkcji: lodów i sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim, mrożonych napojów bezalkoholowych. 

Sposób użycia i dozowanie cytrusowych past cukierniczych:

Pasty cytrusowe przeznaczone są do stosowania wraz z dedykowanym dodatkiem, który pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.

Dozowanie past cytrusowych zależnie od zastosowania:

LODY SORBETY GELATO
Pasta cytrusowa 50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 16 g

DESERY MROŻONE
Pasta cytrusowa 5%
Acidilia (regulator kwasowości) według uznania

GRANITA
Pasta cytrusowa 50 g
Woda 775 g
Cukier 145 g
Dekstroza 14 g
Acidilia (regulator kwasowości) 16 g

Wartość odżywcza owocowej pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1128 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 65.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.06 g

Pasta cytrusowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Bergamotto
Numer katalogowy 12094592
Rodzaj skoncentrowana pasta cukiernicza
Smak bergamotka
Barwa jasnozielona
Konsystencja pasta
Opakowanie wiaderko z pokrywą i folią zabezpieczającą
Masa netto 1.5 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 1.5 kg x 4 op. 
Seria produktowa Gusti Paste alla Frutta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje
Produkt wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania past cukierniczych i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Cytrusowa pasta cukiernicza, to półprodukt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty cukiernicze, to produkty podlegające dozowaniu zależnie od zastosowania.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI344
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BALDINI03

Marka: BALDINI

5 ml BERGAMOTKA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego

favorite_border favorite

Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.

Cena 42,00 zł

840,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA214

Marka: Sosa Ingredients

op. 50 g Bergamotka - naturalny aromat spożywczy - Sosa Ingredients - płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny

favorite_border favorite

Naturalny aromat bergamotki w płynie. Pprzeznaczony do nadawania oraz wzmacniania smaku i aromatu deserów, potraw i napojów. Uniwersalne przeznaczenie i zastosowanie. Do aromatu dołączona jest pipeta pozwalająca na łatwe i precyzyjne dozowanie.

Indeks: COMPRITAL389

Marka: COMPRITAL

op. 3 kg Variegato Limone Lime e Bergamotto PC801 Comprital - orzeźwiająca pasta cytrusowa - cytryna, limonka, bergamotka

favorite_border favorite

Orzeźwiająca pasta cytrusowa z kawałkami kandyzowanych owoców - połączenie cytryny, limonki i bergamotki - gotowa do użycia pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Świeży dodatek smakowy do kremów cukierniczych i deserów. 

Cena 283,50 zł

94,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI338

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Mandarino - 12094595 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - mandarynka

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta mandarynkowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta mandarynka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...

Cena 211,50 zł

141,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI339

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Pompelmo Rosa - 12094596 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - różowy grejpfrut

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta grejpfrutowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta różowy grejpfrut pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...

Cena 192,00 zł

128,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI343

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - czerwona pomarańcza

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania...

Cena 202,50 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI345

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.5 kg Pasta Limone - 12094593 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - cytryna

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta cytrynowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta cytrynowa pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...

Cena 202,50 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI340

Marka: PERNIGOTTI

op. 1 kg Acidilia - 12098800 Pernigotti - regulator kwasowości - mieszanka w proszku

favorite_border favorite

Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego. 

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SEMPRE295(1)

Marka: SEMPRE

500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid

favorite_border favorite

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.

Cena 89,00 zł

17,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK08

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. 10 x 10 cm KWADRATOWE CZARNO-BIAŁE PODKŁADKI POD MONOPORCJE dwustronne papierowe podkładki z uchwytem

favorite_border favorite

Dwustronnie foliowane podkładki pod monoporcje z wygodnym uchwytem. Przeznaczone do prezentacji i serwowania wyrobów cukierniczych.

Cena 0,45 zł

0,45 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA529

Marka: BARBARA LUIJCKX

400 ml ZMRAŻACZ DO CZEKOLADY W SPRAYU FP044823 BARIMA ARTISANAL do szybkiego schładzania powierzchni wyrobów cukierniczych

favorite_border favorite

Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.

Cena 116,00 zł

29,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE