- Nowy

Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.
Seria skoncentrowanych past cytrusowych wraz z dedykowanym dodatkiem regulującym poziom kwasowości w produktach. Inspirowana gajami cytrusowymi wprost ze starożytnych ogrodów śródziemnomorskich. Pięć dopracowanych smaków do tworzenia wyrafinowanych przepisów. Linia praktycznych past cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Wysokiej jakości pasty cytrusowe zastępujące owoce w sorbetach i mrożonych wyrobach cukierniczych. Cytrusowe pasty cukiernicze, to produkty o wysokiej koncentracji smaku i aromatu, które podlegają dozowaniu, zależnie od zastosowania.
Pasta Bergamotto, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku i aromacie bergamotek dojrzewających na słońcu. Pasta pozwala na tworzenie soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania orzeźwiającej granity oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Praktyczne i wszechstronne zastosowanie. Producent zaleca stosowanie pasty wraz z dodatkiem pozwalającym na regulowanie kwaśnego smaku owoców cytrusowych. Pasta cytrynowa podlega dozowaniu zależnie od zastosowania oraz zamierzonego efektu technologicznego.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Skoncentrowany dodatek smakowy do lodów, deserów i napojów mrożonych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, skrobia modyfikowana (E1422), koncentrat soku z bergamotki, naturalny aromat bergamotka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: agar (E406), pektyna (E440), barwniki: karoteny (E160a), błękit brylantowy FCF (E133).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Pasty cukiernicze to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Skoncentrowane pasty cukiernicze o praktycznym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem owoców cytrusowych. Past należy używać zgodnie z recepturą, przestrzegając zasad dozowania. Stosowanie past zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości niezależnie od sezonu. Skoncentrowane pasty cytrusowe stosowane są przede wszystkim do produkcji: lodów i sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim, mrożonych napojów bezalkoholowych.
Pasty cytrusowe przeznaczone są do stosowania wraz z dedykowanym dodatkiem, który pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 16 g |
DESERY MROŻONE | |
Pasta cytrusowa | 5% |
Acidilia (regulator kwasowości) | według uznania |
GRANITA | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Woda | 775 g |
Cukier | 145 g |
Dekstroza | 14 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 16 g |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1128 kJ / 265 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 65.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Nazwa handlowa | Pasta Bergamotto |
Numer katalogowy | 12094592 |
Rodzaj | skoncentrowana pasta cukiernicza |
Smak | bergamotka |
Barwa | jasnozielona |
Konsystencja | pasta |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą i folią zabezpieczającą |
Masa netto | 1.5 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 1.5 kg x 4 op. |
Seria produktowa | Gusti Paste alla Frutta |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje |
Produkt | wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Cytrusowa pasta cukiernicza, to półprodukt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty cukiernicze, to produkty podlegające dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: BALDINI03
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: MONIN296
Marka: MONIN
Indeks: SOSA214
Marka: Sosa Ingredients
Naturalny aromat bergamotki w płynie. Pprzeznaczony do nadawania oraz wzmacniania smaku i aromatu deserów, potraw i napojów. Uniwersalne przeznaczenie i zastosowanie. Do aromatu dołączona jest pipeta pozwalająca na łatwe i precyzyjne dozowanie.
Indeks: COMPRITAL389
Marka: COMPRITAL
Orzeźwiająca pasta cytrusowa z kawałkami kandyzowanych owoców - połączenie cytryny, limonki i bergamotki - gotowa do użycia pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Świeży dodatek smakowy do kremów cukierniczych i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI338
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta mandarynkowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta mandarynka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI339
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta grejpfrutowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta różowy grejpfrut pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z...
Indeks: PERNIGOTTI343
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania...
Indeks: PERNIGOTTI345
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta cytrynowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta cytrynowa pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...
Indeks: PERNIGOTTI340
Marka: PERNIGOTTI
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: DAWN26
Marka: DAWN FOODS
Indeks: PODKŁADYCUK08
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Dwustronnie foliowane podkładki pod monoporcje z wygodnym uchwytem. Przeznaczone do prezentacji i serwowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: BARIMA529
Marka: BARBARA LUIJCKX
Zmrażacz spożywczy pozwala na szybkie schłodzenie wyrobów czekoladowych podczas łączenia elementów figurek i rzeźb z czekolady.
Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.